Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λήξη των ρωσικών ασκήσεων στα σύνορα με την Ουκρανία

Λήξη των ρωσικών ασκήσεων στα σύνορα με την Ουκρανία

Το Κρεμλίνο κήρυξε την «επιτυχή λήξη» των στρατιωτικών ασκήσεων στο ρωσικό έδαφος ανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία, καλώντας τις δυνάμεις να επιστρέψουν στις βάσεις τους - γυμνάσια που, επισήμως, δεν σχετίζονταν με τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Η λήξη δεν συνοδεύεται από αναφορές για κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων εντός της Κριμαίας. Πυροβολισμοί στον αέρα έξω από αεροπορική βάση στη Σεβαστούπολη, αλλά λείπουν αναφορές έντασης με τη λήξη του «ρωσικού τελεσιγράφου» για παράδοση και των τελευταίων ουκρανικών δυνάμεων στην Κριμαία.

Η ρωσική προεδρία κήρυξε την «επιτυχή λήξη» των στρατιωτικών ασκήσεων στο ρωσικό έδαφος ανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία, καλώντας τις δυνάμεις να επιστρέψουν στις βάσεις τους. Επισήμως, η στρατιωτική άσκηση δεν είχε, κατά το Κρεμλίνο, σχέση με τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Πυροβολισμοί στον αέρα στη Σεβαστούπολη, αλλά λείπουν οι αναφορές έντασης με την εκπνοή του υποτιθέμενου ρωσικού τελεσιγράφου.

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου το πρωί της Τρίτης δεν συνοδεύεται από αναφορές για κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων εντός της Κριμαίας.

Σχετικά δε με τις αναφορές περί παράλληλου ρωσικού τελεσιγράφου μέχρι τα ξημερώματα για παράδοση και των τελευταίων ουκρανικών δυνάμεων στην Κριμαία, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για εξελίξεις αρκετή ώρα μετά την εκπνοή του υποτιθέμενης ρωσικής διορίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε παρακολουθήσει την τελευταία ημέρα των στρατιωτικών ασκήσεων τη Δευτέρα.

«Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε εντολή στους στρατιώτες και τις μονάδες που συμμετέχουν στα γυμνάσια να επιστρέψουν στις βάσεις τους» αναφέρει, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ.

Η μέχρι πρότινος μη προαναγγελθείσα άσκηση είχε ξεκινήσει σχεδόν πριν από μία εβδομάδα. Το Κίεβο τοποθετεί στους 16.000 τη δύναμη των ρώσων στρατιωτών που έχουν κινητοποιηθεί μέσα στην Κριμαία το Σαββατοκύριακο.

Πυρά στον αέρα – ήρεμη η εκπνοή του «τελεσιγράφου»

Το πρωί της Τρίτης, ρώσοι στρατιώτες που έχουν αναλάβει τον έλεγχο της αεροπορικής βάσης Μπελμπέκ (στο αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης) πυροβόλησαν στον αέρα σε ένα από τα ελάχιστα περιστατικά έντασης επί του εδάφους της Κριμαίας.

Οι ρώσοι στρατιώτες πυροβόλισαν στον αέρα όταν πλησίασαν περίπου 300, άοπλοι, ουκρανοί στρατιώτες που εργάζονταν στη βάση μέχρι την παράδοση του ελέγχου.

Οι άοπλοι ουκρανοί στρατιώτες πλησιάζαν, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο, ζητώντας να «επιστρέψουν στη δουλειά τους», όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία.

Παράλληλα, το πρωί της Τρίτης δύο πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού -το Σαράτοφ και το Γιαμάλ- πέρασαν τον Βόσπορο με κατεύθυνση τη βάση της Σεβαστούπολης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024