Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσικά ΜΜΕ: «Ναι» της Μόσχας σε προστασία του Γιανουκόβιτς επί ρωσικού εδάφους

Ρωσικά ΜΜΕ: «Ναι» της Μόσχας σε προστασία του Γιανουκόβιτς επί ρωσικού εδάφους

Δήλωση που αποδίδουν στον ανατραπέντα πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, στην οποία ο τέως πρόεδρος επιμένει πως είναι ο «νόμιμος πρόεδρος» της χώρας και ζητά από τη Ρωσία «να προστατεύσει την ασφάλειά του από τις πράξεις εξτρεμιστών». Το αίτημά του φέρεται να έχει γίνει δεκτό «στη ρωσική επικράτεια».

Δήλωση που αποδίδουν στον ανατραπέντα πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, στην οποία ο τέως πρόεδρος επιμένει πως είναι ο «νόμιμος πρόεδρος» της χώρας και ζητά από τη Ρωσία «να προστατεύσει την ασφάλειά του από τις πράξεις εξτρεμιστών».

Πηγή που επικαλείται το ρωσικό Itar Tass αναφέρει ότι έχει γίνει δεκτό το αίτημα του Γιανουκόβιτς για προστασία «στη ρωσική επικράτεια».

Στη δήλωση, η οποία δεν διευκρινίζει πού βρίσκεται ο ανατραπείς πρόεδρος, αναφέρει ότι ο Γιανούκοβιτς θεωρεί εαυτόν «το νόμιμο αρχηγό του ουκρανικού κράτους». «Είναι ξεκάθαρο ότι ο λαός στη νοτιοανατολική Ουκρανία και την Κριμαία δεν αποδέχεται το κενό εξουσίας, την πλήρη ανομία στη χώρα και το διορισμό υπουργών από τον όχλο» αναφέρεται.

Μιλώντας για «όργιο εξτρεμισμού», η δήλωση που αποδίδεται στον Γιανουκόβιτς κλείνει: «Έχω ζητήσει από τις ρωσικές αρχές να εγγυηθούν την προσωπική μου ασφάλεια από τις πράξεις των εξτρεμιστών».

Νωρίτερα, ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν αναφορές του ρωσικού RBK υποστήριζαν πως ο Γιανουκόβιτς είχε θεαθεί σε ξενοδοχείο στη Μόσχα πριν μεταφερθεί σε σανατόριο στις παρυφές της ρωσικής πρωτεύουσας.

Το Associated Press αναφέρει πως η αναφορά του RBK δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί αλλά η ασφάλεια στο ξενοδοχείο που κατονομαζόταν -το Ukraina Hotel- ήταν ασυνήθιστα αυξημένη.

Τα ίχνη του Γιανουκόβιτς χάθηκαν αμέσως μετά την ανατροπή του την περασμένη εβδομάδα, και θεωρείται ότι είχε διαφύγει προς τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας. Φέρεται να είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να περάσει τα σύνορα προς τη Ρωσία το Σαββατοκύριακο, ενώ τη Δευτέρα η νέα ηγεσία στο Κίεβο εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του με την κατηγορία των μαζικών δολοφονιών διαδηλωτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024