Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Για σχέδιο Γιανουκόβιτς να «πνιγεί στο αίμα» το Μαϊντάν μιλούν ουκρανικά ΜΜΕ

Για σχέδιο Γιανουκόβιτς να «πνιγεί στο αίμα» το Μαϊντάν μιλούν ουκρανικά ΜΜΕ

Ενώ ο άφαντος τέως ουκρανός πρόεδρος είναι καταζητούμενος και οι διαδηλωτές συνεχίζουν τις εφόδους και σε πολυτελείς κατοικίες άλλων πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων, εφημερίδες του Κιέβου αποκαλύπτει έγγραφα που φέρεται να δείχνουν την πρόθεση του Γιανουκόβιτς να «πνίξει στο αίμα» τις διαδηλώσεις εναντίον του. Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο πρόεδρος ήταν πρόθυμος να διατάξει την περικύκλωση της Πλατείας Ανεξαρτησίας με ελεύθερους σκοπευτές οι οποίοι θα άνοιγαν πυρ.

Ενώ ο άφαντος τέως ουκρανός πρόεδρος είναι καταζητούμενος και οι διαδηλωτές συνεχίζουν τις εφόδους και σε πολυτελείς κατοικίες άλλων πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων, εφημερίδες του Κιέβου αποκαλύπτει έγγραφα που φέρεται να δείχνουν την πρόθεση του Γιανουκόβιτς να «πνίξει στο αίμα» τις διαδηλώσεις εναντίον του.

Τα «έγγραφα Γιανουκόβιτς», που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από βουλευτή της αντιπολίτευσης, βρέθηκαν, όπως αναφέρεται, «κοντά στην κατοικία» του τέως προέδρου στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο πρόεδρος ήταν πρόθυμος να διατάξει την περικύκλωση της Πλατείας Ανεξαρτησίας με ελεύθερους σκοπευτές οι οποίοι θα άνοιγαν πυρ.

Στην επιχείρηση προβλεπόταν, σύμφωνα με τις ουκρανικές εφημερίδες, η ανάπτυξη συνολικά 22.000 αστυνομικών. Ανάμεσά τους θα βρίσκονταν 2.000 μέλη των ειδικών δυνάμεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024