Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σύγχυση με την απελευθέρωση της Γιούλια Τιμοσένκο

Σύγχυση με την απελευθέρωση της Γιούλια Τιμοσένκο

Σύγχυση επικρατεί με την απελευθέρωση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο. Η εκπρόσωπός της ανακάλεσε τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ότι η φυλακισμένη πολιτικός αφέθηκε ελεύθερη. Με νέα της δήλωση στο Associated Press τονίζει πως αυτό που εννοούσε είναι ότι μετά το σχετικό ψήφισμα που ενέκρινε το Σάββατο το ουκρανικό κοινοβούλιο, η Γιούλια Τιμοσένκο θα πρέπει άμεσα να αποφυλακιστεί.

Σύγχυση επικρατεί με την απελευθέρωση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο.

Η εκπρόσωπός της ανακάλεσε τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ότι η φυλακισμένη πολιτικός αφέθηκε ελεύθερη.

Με νέα της δήλωση, τονίζει στο Associated Press πως αυτό που εννοούσε είναι ότι μετά το σχετικό ψήφισμα που ενέκρινε το Σάββατο το ουκρανικό κοινοβούλιο, η Γιούλια Τιμοσένκο θα πρέπει άμεσα να αποφυλακιστεί.

Νωρίτερα, το κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα που προέβλεπε την άμεση αποφυλάκιση της Τιμοσένκο, χωρίς να απαιτείται πρώτα η έγκριση του προέδρου.

Η κόρη της πρώην πρωθυπουργού δήλωσε ότι θα πάει να συναντήσει τη μητέρα της στο Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, όπου κρατείται.

Χθες, Παρασκευή, η ουκρανική Βουλή ψήφισε υπέρ της τροποποίησης του ποινικού κώδικα που ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση της Τιμοσένκο έπειτα από περισσότερα από δύο χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με καταγγελίες από τη Δύση και την ουκρανική αντιπολίτευση, οι κατηγορίες βάσει των οποίων φυλακίστηκε ήταν πολιτικά υποκινούμενες από τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Στο πλαίσιο της συνολικής συμφωνίας που επετεύχθη την Παρασκευή για τον τερματισμό της κρίσης και την απομάκρυνση του κινδύνου ολίσθησης της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας σε εμφύλιο σπαραγμό, το ουκρανικό Κοινοβούλιο ψήφισε (με 310 ψήφους υπέρ έναντι 54 κατά) υπέρ της αποποινικοποίησης της βασικής κατηγορίας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι πλέον ένοχη για κανένα ποινικό αδίκημα.

Η Γιούλια Τιμοσένκο φυλακίστηκε το 2011 έχοντας καταδικασθεί σε κάθειρξη 7 ετών για κατάχρηση εξουσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024