Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαραθώνιες συνομιλίες στο Κίεβο με τη χώρα βρίσκεται στο χείλος του εμφυλίου

Μαραθώνιες συνομιλίες στο Κίεβο με τη χώρα βρίσκεται στο χείλος του εμφυλίου

Στη κόψη του ξυραφιού βρίσκεται στο Κίεβο, με τις ελπίδες όλων να εναποτίθενται στις διαβουλεύσεις μεταξύ του ουκρανού προέδρου και της αντιπολίτευσης με τη διαμεσολάβηση των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών: Οι μαραθώνιες και «πολύ δύσκολες συνομιλίες», όπως λένε οι ΥΠΕΞ, κράτησαν όλη τη νύχτα πριν διακοπούν τα ξημερώματα για μερικές ώρες, μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Διπλωματικός πυρετός, σε συνεχείς επαφές οι ξένοι ηγέτες.

Στη κόψη του ξυραφιού βρίσκεται στο Κίεβο, με τις ελπίδες όλων να εναποτίθενται στις διαβουλεύσεις μεταξύ του ουκρανού προέδρου και της αντιπολίτευσης με τη διαμεσολάβηση των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών: Οι μαραθώνιες και «πολύ δύσκολες συνομιλίες», όπως λένε οι ΥΠΕΞ, κράτησαν όλη τη νύχτα πριν διακοπούν για μερικές ώρες, μέχρι νωρίς το μεσημέρι.

Το πρωί, ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών -που προΐσταται μαζί με τον γερμανό ομόλογό του στη διαμεσολάβη- επεβεβαίωσε πως οι συνομιλίες διακόπηκαν το πρωί.

H νύχτα πέρασε με τους διαδηλωτές να παραμένουν μεν επί ποδός στους δρόμους, αλλά χωρίς επεισόδια. Το βλέμμα όλων βρισκόταν στο προεδρικό μέγαρο, όπου οι υπουργοί Εξωτερικών Γερμανίας και Πολωνίας συντόνιζαν τις εξαιρετικά δύσκολες διαβουλεύσεις μεταξύ του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οι διαβουλεύσεις διακόπτονταν και για τηλεφωνικές επαφές με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ σύμφωνα με σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας παρίσταται στις συνομιλίες και απεσταλμένος της Μόσχας.

Ο «οδικός χάρτης» που έχουν παρουσιάσει οι Ευρωπαίοι, και ελπίζουν ότι μπορεί να δώσει την απαραίτητη διέξοδο, προβλέπει άμεσο σχηματισμό μεταβατικής, συνταγματική αναθεώρηση και εκλογές μέσα στο 2014.

Αρκετά κρίσιμα σημεία όμως παρέμεναν, σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες, στον αέρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάντσεστερ Σίτι ή Άρσεναλ: Η ώρα της αλήθειας στην Premier League (pic)

Θα σηκώσει το τέταρτο σερί η Μάντσεστερ Σίτι ή η Άρσεναλ θα κάνει την έκπληξη και θα ανέβει στον θρόνο του αγγλικού ποδοσφαίρου;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024