Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλμα του αριθμού των νεκρών στο Κίεβο, πεδίο μάχης η πλατεία Ανεξαρτησίας

Άλμα του αριθμού των νεκρών στο Κίεβο, πεδίο μάχης η πλατεία Ανεξαρτησίας

Με καταιγισμό πυρών μπήκε η οριστική ταφόπλακα στην εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς. Ο επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας των διαδηλωτών δήλωσε στο CNN ότι τουλάχιστον 100 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 500 έχουν τραυματιστεί σε συγκρούσεις από το πρωί της Τρίτης, για 67 νεκρούς το ίδιο διάστημα κάνει λόγο η κυβέρνηση. Δεκάδες αστυνομικοί κρατούνται όμηροι από διαδηλωτές. Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν. Ανατριχιαστικές οι εικόνες που μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ζωντανή εικόνα.

Με καταιγισμό πυρών μπήκε η οριστική ταφόπλακα στην εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.

Ο επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας των διαδηλωτών δήλωσε στο CNN ότι τουλάχιστον 100 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 500 έχουν τραυματιστεί σε συγκρούσεις από το πρωί της Τρίτης. Η ίδια πηγή έκανε λόγο για 60 νεκρούς διαδηλωτές μόνο την Πέμπτη.

Ο δήμος του Κιέβου και το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσαν ότι από την Τρίτη, 67 άνθρωποι έχουν πεθάνει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μόνο την Πέμπτη 39 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή ημέρα από την έναρξη των διαδηλώσεων στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία διολισθαίνει όλο και πιο πολύ στον εμφύλιο. Την Πέμπτη το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι διαδηλωτές κρατούν ομήρους 67 μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Βίντεο δείχνει διαδηλωτές να καθοδηγούν τους αστυνομικούς σε σημείο κοντά στην κατασκήνωση των διαδηλωτών.

Βουλευτής της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι οι αστυνομικοί κρατούνται στο δημαρχείο του Κιέβου, το οποίο έχει καταληφθεί από τους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με αναφορές, γιατροί έχουν δεχτεί πυρά από ελεύθερους σκοπευτές, την ώρα που φρόντιζαν τραυματίες από τα επεισόδια. Άντρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβολούν από διάφορα σημεία προς τους διαδηλωτές. Ερασιτεχνικό βίντεο, που μεταδόθηκε και από το Sky News, δείχνει έναν αστυνομικό την ώρα που πυροβολεί στο πλήθος. Δείτε το βίντεο:

Οι αναφορές μιλούν για αρκετές σορούς που έχουν μία σφαίρα στο μέτωπο -ένδειξη ότι γύρω από την πλατεία δρουν «επαγγελματίες». Φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν όπλα.

Σε εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση απεικονίζονται αστυνομικοί να ρίχνουν ριπές αυτομάτων όπλων. Σε άλλο βίντεο ένα στέλεχος της αντιπολίτευσης που φορά κράνος ανοίγει πυρ πίσω από ένα δέντρο.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο δήλωσε ότι στα στελέχη της αστυνομίας της Ουκρανίας μοιράστηκαν πολεμικά όπλα, τα οποία διατάχθηκαν να χρησιμοποιούν «όπως προβλέπει ο νόμος» για την αντιμετώπιση των πολιτικών ταραχών.


Φαίνεται ότι το πρωί της Πέμπτης, ομάδα διαδηλωτών -του ακροδεξιού «Δεξιού Τομέα»- στην Πλατεία Ανεξαρτησίας κυνήγησε δυνάμεις ασφαλείας την ώρα που οι δεύτερες αποχωρούσαν, με αποτέλεσμα νέα αναζωπύρωση.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του Βίκτορ Γιανούκοβιτς κατηγόρησε τους διαδηλωτές για την κατάρρευση της εκεχειρίας.



Live streaming video by Ustream

Παράλληλα, εκκενώθηκε το κοντινό κτίριο της Βουλής λόγω πιθανής εφόδου των διαδηλωτών.{{{ map }}}

Το λόμπι του ξενοδοχείου Ukraina στο Κίεβο έχει μετατραπεί σε νεκροτομείο. Τα πτώματα είναι παραταγμένα στη σειρά και εκφράζονται ανησυχίες για αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς συνεχίζεται η περισυλλογή πτωμάτων από την πλατεία Ανεξαρτησίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε (vid)

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024