Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση σε κονβόι που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Χομς

Επίθεση σε κονβόι που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Χομς

Καταιγισμό πυρών δέχτηκε το Σάββατο αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη Χολμς της Συρίας, η οποία βρίσκεται εδώ και ενάμισι χρόνο υπό καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας. Στο Χαλέπι, 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς του συριακού στρατού στους οποίους φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν και πάλι βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά.

Καταιγισμό πυρών δέχτηκε το Σάββατο αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη Χολμς της Συρίας, η οποία βρίσκεται εδώ και ενάμισι χρόνο υπό καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας.

Από τα πυρά τραυματίστηκε ο οδηγός οχήματος της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, ανακοίνωσε στο Twitter η ανθρωπιστική οργάνωση, χωρίς όμως να επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση.

Η αποστολή βοήθειας σε περίπου 3.000 κατοίκους της Χομς, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες, πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ.

Την Παρασκευή, πρώτη μέρα της τριήμερης εκεχειρίας που συμφώνησαν οι αντάρτες με το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, 80 παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από τη Χομς.

Έδωσαν δραματικές περιγραφές για την κατάσταση στην οποία ζούσαν εδώ και μήνες, με τους κατοίκους να τρώνε αγριόχορτα για να επιζήσουν.

Η εκεχειρία παραβιάστηκε το Σάββατο από πυρά όλμου, για τα οποία οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται.

Επίσης το Σάββατο, 20 άτομα σκοτώθηκαν στο Χαλέπι από βομβαρδισμούς του συριακού στρατού στους οποίους φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν και πάλι βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά -μια πρακτική που έχει καταδικαστεί από τον ΟΗΕ καθώς αντιβαίνει διεθνείς κανόνες.

Τα στρατεύματα του καθεστώτος ελέγχουν τις δυτικές συνοικίες του Χαλεπίου και τις τελευταίες ημέρες προωθήθηκαν ανατολικά και βόρεια σε περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλο μέρος υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Επιδρομές με βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά πραγματοποιήθηκαν επίσης εναντίον της πόλης Νταράγια, προπύργιου των ανταρτών στην επαρχία της Δαμασκού, η οποία πολιορκείται από το στρατό εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Καρεμπέ: «Ολυμπιακός, ο ένας και ο μοναδικός»

Ήταν ο πρώτος που το είπε, «να πάμε τον Ολυμπιακό σε έναν ευρωπαϊκό τελικό», τώρα μπορεί να απολαύσει αυτό που έλεγε και έγινε πραγματικότητα. Το πανηγυρικό ποστ του Γάλλου μετά τον θρίαμβο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024