Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία σε Βρετανία, Γαλλία - Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα

Κακοκαιρία σε Βρετανία, Γαλλία – Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα

Χιλιάδες άνθρωποι στις περιοχές στα νοτιοδυτικά της Βρετανίας παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν σημειωθεί στις συγκοινωνίες εξαιτίας των σφοδρών καταιγίδων που σάρωσαν την χώρα με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα 146 χιλιομέτρων ανά ώρα. Μάλιστα, η καταιγίδα κατέστρεψε σιδηροδρομική γραμμή.

Χιλιάδες άνθρωποι στις περιοχές στα νοτιοδυτικά της Βρετανίας παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν σημειωθεί στις συγκοινωνίες εξαιτίας των σφοδρών καταιγίδων που σάρωσαν την χώρα με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα 146 χιλιομέτρων ανά ώρα. Μάλιστα, η καταιγίδα κατέστρεψε σιδηροδρομική γραμμή.

Στην πόλη Ντόουλις, στο Ντέβον, ένα τμήμα των κυματοθραυστών που βρίσκονταν κάτω από τις ράγες κατέρρευσε, αφήνοντας τη σιδηροδρομική γραμμή να «κρέμεται» στον αέρα.

Η εταιρεία Western Power Distribution (WPD) ανέφερε ότι διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν σε 44.000 νοικοκυριά από την Τρίτη, ενώ 5.000 νοικοκυριά εξακολουθούν να βρίσκονται βυθισμένα στο σκοτάδι.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε 9 έκτακτα δελτία ακραίων καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας για σφοδρές πλημμύρες και κάνοντας λόγο για συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, στο μεγαλύτερο τμήμα των νοτιοδυτικών ακτών μεταξύ Κορνουάλης και Ντόρσετ.

Τεράστια τα προβλήματα στις σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες, ενώ τα δρομολόγια των τρένων διακόπηκαν μεταξύ της Κορνουάλης και του Σόμερσετ εξαιτίας των πλημμυρών.

Τα περιπατητικά μονοπάτια στην περιοχή έκλεισαν, ενώ οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να μην πλησιάζουν τις ακτές και 30 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα προεδρεύσει έκτακτης σύσκεψης της Επιτροπής Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων «Κόμπρα» (COBRA), ανακοίνωσε στο Κοινοβούλιο ότι θα χρειαστεί να δαπανηθούν επιπλέον 120 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες επισκευών των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες και τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια του έτους.

Μία από τις περιοχές στη Βρετανία που έχουν αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα το τελευταίο διάστημα είναι το Σόμερσετ Λέβελς, όπου 518 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό για τουλάχιστον ένα μήνα.

Τουλάχιστον 40 σπίτια έχουν πλημμυρίσει, όπως και οι δρόμοι που οδηγούν σε πολλά χωριά όπου πλέον μπορεί κανείς να φθάσει μόνο με βάρκα.

Η δυτική Γαλλία επλήγη και αυτή από καταιγίδες.

Ένα ισπανικό φορτηγό πλοίο κόπηκε στη μέση στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του λιμανιού του Μπαγιόν στα βορειοδυτικά της χώρας, όταν προσέκρουσε σε κυματοθραύστη.

Βορειότερα, στις ακτές της Βρετάνης, περίπου 22.500 νοικοκυριά παρέμειναν το πρωί της Τετάρτης χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας την περιοχή έπληξαν καταιγίδες με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα και πυλώνες του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Πρόκειται για έναν από τους ηπιότερους, σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες, αλλά πιο βροχερούς χειμώνες των τελευταίων ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024