Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βασανιστικά αργά εκτελέστηκε στις ΗΠΑ θανατοποινίτης με νέο κοκτέιλ φαρμάκων

Βασανιστικά αργά εκτελέστηκε στις ΗΠΑ θανατοποινίτης με νέο κοκτέιλ φαρμάκων

Σε ασυνήθιστο μάκρος τράβηξε εκτέλεση θανατοποινίτη στο Οχάιο με νέο «κοκτέιλ» φαρμάκων, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά. Για περίπου 20 λεπτά, ο καταδικασμένος για δολοφονία Ντένις Μακ Γκιρ ακουγόταν να προσπαθεί να πάρει ανάσα μέχρι να καταλήξει -όπως περίπου είχαν προειδοποιήσει οι συνήγοροί του πριν την εκτέλεση με το νέο μείγμα φαρμάκων. Η οικογένεια του κατάδικου σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σε ασυνήθιστο μάκρος τράβηξε εκτέλεση θανατοποινίτη στο Οχάιο με νέο «κοκτέιλ» φαρμάκων, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά. Η οικογένεια του κατάδικου σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ο Ντένις Μακ Γκιρ είχε καταδικαστεί σε θάνατο για το βιασμό και τη δολοφονία της Τζόι Στιούαρτ το 1989, νεόνυμφης και εγκύου.

Η εκτέλεσή του την Πέμπτη θα γινόταν για πρώτη φορά με συνδυασμό μιδαζολάμης και υδρομορφόνης.

Αφού του έγινε η ένεση, ο κατάδικος ακουγόταν για περίπου 20 λεπτά να προσπαθεί να πάρει ανάσα μέχρι να καταλήξει -όπως περίπου είχαν προειδοποιήσει οι συνήγοροί του πριν την εκτέλεση με το νέο μείγμα φαρμάκων.

Ο θάνατος του ΜακΓκιρ διαπιστώθηκε στις 10:53, περίπου 25 λεπτά αφού του έγινε η ένεση. Οι εκτελέσεις με την «συνηθισμένη» μέθοδο κρατούν πολύ λιγότερο.

Η οικογένεια του ΜακΓκιρ, η οποία παρακολούθησε την εκτέλεση (όπως και η οικογένεια του θύματος), ανέφερε πως πρόκειται να στραφεί δικαστικά εναντίον των πολιτειακών αρχών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Και στο τέλος το πρωτάθλημα πάει στην… Σίτι

Όταν η Σίτι μπαίνει στην... τελική ευθεία έχοντας ρόλο «οδηγού» τότε έχει τον τρόπο για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024