Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τζ.Όσμπορν προς Βρυξέλλες: Μη μας ωθείτε έξω από την ΕΕ

Τζ.Όσμπορν προς Βρυξέλλες: Μη μας ωθείτε έξω από την ΕΕ

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν αυτή δεν δεχθεί να κάνει μεταρρυθμίσεις, είπε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Τζορτζ Όσμπορν. Χωρίς μεταρρυθμίσεις το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί «να αντιμετωπίσει το δίλημμα ανάμεσα στην επιλογή του ευρώ -κάτι που η Βρετανία δεν θα κάνει- και την έξοδο από την ΕΕ, προειδοποίησε ο Όσμπορν».

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν αυτή δεν δεχθεί να κάνει μεταρρυθμίσεις, είπε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Τζορτζ Όσμπορν.

Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι αναγκαίο «να προστατευθούν τα συλλογικά συμφέροντα των κρατών που δεν είναι μέλη της Ευρωζώνης», την ώρα που η υπόλοιπη ΕΕ διαμορφώνει πιο ισχυρούς δεσμούς.

Χωρίς μεταρρυθμίσεις το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί «να αντιμετωπίσει το δίλημμα ανάμεσα στην επιλογή του ευρώ -κάτι που η Βρετανία δεν θα κάνει- και την έξοδο από την ΕΕ, προειδοποίησε ο Όσμπορν».

Ο υπουργός δήλωσε σε ομιλία του σε δεξαμενή σκέψης και ενώπιον βουλευτών, ότι κατανοεί την ανάγκη για αλλαγή, δεδομένης της μεγαλύτερης οικονομικής και πολιτικής ολοκλήρωσης των κρατών – μελών της Ευρωζώνης.

«Πιστεύω ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να αντιμετωπίσει η Βρετανία το δίλημμα ανάμεσα στο ευρώ και την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε.

«Δεν θέλουμε να μπούμε στο ευρώ, αλλά η απόσυρσή μας από μία Ευρώπη που θα έχει επιτύχει στο να μεταρρυθμιστεί θα είναι κάτι κακό για τη Βρετανία. Και το να φύγει μια χώρα του μεγέθους και της παγκόσμιας ισχύος της Βρετανίας θα ήταν πολύ κακό για την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε.

Πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος οικονομικός κίνδυνος για την ΕΕ δεν έρχεται από αυτούς που ζητούν μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτούς που αποτυγχάνουν «να αλλάξουν και να επαναδιαπραγματευτούν. Πρόκειται για το status quo που καταδικάζει τους λαούς της Ευρώπης σε μία συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και μια συνεχή παρακμή».

«Υπάρχει μια απλή επιλογή για την Ευρώπη: μεταρρυθμίσεις ή παρακμή» είπε.

Οι Εργατικοί κατηγορούν τον Ντέιβιντ Κάμερον για αδυναμία που εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις, την ώρα που το κόμμα των Ανεξάρτητων κατηγορεί τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι έχει επανειλημμένα «υποχωρήσει» στις απαιτήσεις των Βρυξελλών.

Πριν από μερικές ημέρες, σχεδόν εκατό Συντηρητικοί βουλευτές της Βρετανίας ζήτησαν από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να δοθεί το δικαίωμα στη Βουλή των Κοινοτήτων να ασκεί βέτο σε οποιαδήποτε υπάρχουσα ή μελλοντική ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η κίνηση των βουλευτών έφερε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τις εντάσεις που συνεχίζουν να σιγοκαίνε στους κόλπους των Τόρις όσον αφορά το ρόλο της Βρετανίας στην Ευρώπη, εν όψει και των ευρωεκλογών του Μαΐου, στις οποίες προβλέπεται ότι θα επιτύχει ευνοϊκό για το ίδιο αποτέλεσμα το έντονα αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024