Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στοχοποιεί την υπουργό Μετανάστευσης η ξενοφοβική ιταλική δεξιά

Στοχοποιεί την υπουργό Μετανάστευσης η ξενοφοβική ιταλική δεξιά

Πολιτικό σεισμό προκαλεί στην Ιταλία η στοχοποίηση της υπουργού Κοινωνικής Ενσωμάτωσης των Μεταναστών Σεσίλ Κιέντζ από εφημερίδα της ξενόφοβης Λέγκας του Βορρά, η οποία άρχισε να δημοσιεύει καθημερινά την ατζέντα  της υπουργού ως «προσκλητήριο» για αποδοκιμασίες εκ μέρους επικριτών της. Συντονισμένη δράση από όλο το πολιτικό φάσμα κατά της ανόδου του ρατσισμού ζητά η πρώτη μαύρη υπουργός της Ιταλίας, η οποία από την πρώτη ημέρα του διορισμού της έχει βρεθεί μπροστά σε θύελλα ρατσιστικών ύβρεων.

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει στην Ιταλία η στοχοποίηση της υπουργού Κοινωνικής Ενσωμάτωσης των Mεταναστών Σεσίλ Κιέντζ από εφημερίδα της ξενόφοβης Λέγκας του Βορρά, η οποία άρχισε να δημοσιεύει σε καθημερινή βάση την ατζέντα συναντήσεων και επισκέψεων της υπουργού ως… χρηστικό οδηγό για αποδοκιμασίες εκ μέρους αντιπάλων της.

Ενώπιον της πρόκλησης της εφημερίδας La Padania, η Σεσίλ Κιέντζ κάλεσε σε συντονισμένη δράση από όλο το πολιτικό φάσμα κατά της ανόδου του ρατσισμού, τονίζοντας πως οι θεσμοί της Ιταλίας και το πολιτικό κατεστημένο πρέπει να ενωθούν και να καταδικάσουν το ρατσισμό πριν γίνει επικίνδυνο όπλο που μπορεί να σκοτώσει τη Δημοκρατία.

Από την ημέρα του διορισμού της, τον περασμένο Απρίλιο, η γεννημένη στο Κονγκό πρώτη μαύρη υπουργός της Ιταλίας έχει βρεθεί απέναντι σε «θύελλα» ρατσιστικών ύβρεων και κατάπτυστων σχολίων, ειδικά από την ξενόφοβη και αποσχιστικών τάσεων Λέγκα του Βορρά και υποστηρικτές της.

Η κίνηση της εφημερίδας να δημοσιοποιηθεί καθημερινά το πρόγραμμα της υπουργού της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα προφανώς στοχεύει στο να γνωρίζουν πάντα οι επικριτές και αντίπαλοί της που βρίσκεται η Σεσίλ Κιέντζ προκειμένου να την αποδοκιμάσουν.

Κορυφαίο στέλεχος της Λέγκα πυροδότησε κύμα αντιδράσεων αποκαλώντας πέρυσι την Σεσίλ Κιέντζ «ουρακοτάγκο». Η υπουργός έχει γίνει πολλές φορές στόχος αποδοκιμασιών, σε σημείο που τις έχουν πετάξει μπανάνες σε πολιτικές συγκεντρώσεις, ενώ οι προσβολές εκ μέρους της Λέγκα στην υπουργό γίνονται όλο και πιο βαριές.

Μπροστά στην κατακραυγή που ξεσήκωσε η εφημερίδα La Padania, η διευθύντρια του φύλλου απάντησε πως «δεν ζητά συγγνώμη» και ο γραμματέας της Λέγκας Ρομπέρτο Μαρόνι ισχυρίστηκε πως «δεν είναι ρατσισμός η αμφισβήτηση πολιτικών θέσεων».

Μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος (Pd), στο οποίο ανήκει η Κιέντζ, και άλλα αριστερά κόμματα απαίτησαν την απόσυρση του επίμαχου δημοσιεύματος, καταγγέλλοντας ότι ισοδυναμεί με εκφοβισμό.

Απαντώντας στην κριτική περί στοχοποίησης, ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι ανέφερε ότι «το πρόγραμμα της υπουργού μπορεί να το βρει εύκολα κανείς στον ιστότοπο του υπουργείου της» και υποστήριξε πως «η κίνησή μας δεν έχει φασιστική χροιά, όπως είπαν κάποιοι. Πρόκειται, αντιθέτως, για στοιχείο που ενισχύσει την Δημοκρατία».

Σε συνέντευξή της στην ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI η Κιέντζ επισήμανε ότι «η εφημερίδα Padania επιλέγει ένα συγκεκριμένο μέρος του προγράμματός της, με προφανή σκοπό» και ζήτησε από όλο το πολιτικό φάσμα «να αντιδράσει για να περιφρουρήσει την ίδια τη Δημοκρατία». Πάντως, η υπουργός είπε ότι «δεν θεωρεί ότι η Ιταλία μπορεί να χαρακτηρισθεί ρατσιστική χώρα».

Εν τω μεταξύ, σε μία ξεχωριστή εξέλιξη, η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ύποπτη λευκή σκόνη που ταχυδρομήθηκε σε φάκελο με παραλήπτρια την Κιέντζ αποδείχτηκε ότι είναι μαγειρική σόδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024