Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νετανιάχου και Ροχανί, αμφότεροι στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

Νετανιάχου και Ροχανί, αμφότεροι στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

Τόσο ο ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, όσο και ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας μέσα στον μήνα, δήλωσαν οι διοργανωτές στο πρακτορείο Reuters. Σε μία άλλη εξέλιξη, οι συνομιλίες του Ιράν με την Ευρωπαϊκή Ένωση έληξαν με συμφωνία στα βασικά θέματα που αναφέρονται στις πρακτικές λεπτομέρειες της εφαρμογής μίας συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Τόσο ο ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, όσο και ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας μέσα στον μήνα, δήλωσαν οι διοργανωτές στο πρακτορείο Reuters.

Ερωτηθείσα για τη συμμετοχή τους στο Φόρουμ, η εκπρόσωπος δήλωσε ότι η συμμετοχή των δύο ηγετών είναι επιβεβαιωμένη.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο εδρεύει στη Γενεύη, αναμένεται να δημοσιοποιήσει τον κατάλογο των προσκεκλημένων στις 15 Ιανουαρίου.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν οι δύο ηγέτες, οι χώρες των οποίων βρίσκονται εδώ και χρόνια σε αντιπαράθεση, θα συναντηθούν στη διάρκεια του Φόρουμ.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί από τις 22 ως τις 25 Ιανουαρίου και σε αυτό θα συμμετάσχουν πολιτικοί, ακτιβιστές, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και διάσημες προσωπικότητες.

Σε μία άλλη εξέλιξη, οι συνομιλίες του Ιράν με την Ευρωπαϊκή Ένωση έληξαν με συμφωνία στα βασικά θέματα που αναφέρονται στις πρακτικές λεπτομέρειες της εφαρμογής μίας συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ωστόσο, η εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε το Νοέμβριο στη Γενεύη, θα προχωρήσει μετά από διαπραγματεύσεις με τις έξι μεγάλες δυνάμεις, προκειμένου να οριστούν οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες.

Το Ιράν και η Ρωσία διαπραγματεύονται μια συμφωνία που θα επιτρέψει στο Ιράν να αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές του πετρελαίου του παρά τις δυτικές κυρώσεις που οδήγησαν το Νοέμβριο στη συγκατάθεση της Τεχεράνης σε μια προκαταρκτική συμφωνία για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματός της.

Ρωσικές και ιρανικές πηγές που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις δήλωσαν ότι είναι υπό συζήτηση οι τελευταίες λεπτομέρειες μιας συμφωνίας βάσει της οποίας η Μόσχα θα αγοράζει ως και 500.000 βαρέλια ιρανικού πετρελαίου ημερησίως με αντάλλαγμα την προμήθεια του Ιράν με ρωσικά αγαθά και εξοπλισμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024