Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται η ένταση στο Αμβούργο για την κατάληψη της Rote Flora

Συνεχίζεται η ένταση στο Αμβούργο για την κατάληψη της Rote Flora

Σε καθεστώς «επικίνδυνης ζώνης» παραμένουν τρεις περιοχές του Αμβούργου με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, καθώς συνεχίζονται οι ταραχές που ξέσπασαν την 21η Δεκεμβρίου με αφορμή την απόφαση της Γερουσίας για τερματισμό της κατάληψης του κοινωνικού χώρου «Rote Flora». Οι αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν το μπαράζ ελέγχων προσώπων, ενώ η πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε οδηγία για τους Αμερικανούς πολίτες στην πόλη.

Σε καθεστώς «επικίνδυνης ζώνης» παραμένουν τρεις περιοχές του Αμβούργου με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, καθώς συνεχίζονται οι ταραχές που ξέσπασαν την 21η Δεκεμβρίου με αφορμή την απόφαση της Γερουσίας για τερματισμό της κατάληψης του κοινωνικού χώρου «Rote Flora».

Η αστυνομία του Αμβούργου περιόρισε μεν έπειτα από μία εβδομάδα την έκταση των «ζωνών κινδύνου», στις οποίες κάνει αυστηρούς ελέγχους σε όλους τους πολίτες, αλλά το μέτρο εξακολουθεί να ισχύει για τρεις περιοχές της πόλης με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε, εν τω μεταξύ, οδηγία, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες που θα βρεθούν στην πόλη να αποφεύγουν τις «επικίνδυνες περιοχές», τονίζοντας εάν δεν φέρουν διαβατήριο ή ταυτότητα κινδυνεύουν να συλληφθούν.

«Ακόμη και διαδηλώσεις οι οποίες σχεδιάζονται ως ειρηνικές μπορεί να εξελιχθούν σε βίαιες. Πρέπει να αποφεύγετε τις περιοχές όπου πραγματοποιούνται μαζικές συγκεντρώσεις, κυρίως τις αποκλεισμένες περιοχές και να είστε προσεκτικοί εάν βρεθείτε κοντά σε μεγάλες συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις ή εκδηλώσεις διαμαρτυρίας» αναφέρει η αμερικανική οδηγία.

Οι συγκρούσεις της αστυνομίας με μέλη αριστερών οργανώσεων συνεχίστηκαν την Τετάρτη, με τη… βούρτσα τουαλέτας να αναδεικνύεται στο σύμβολο των διαδηλωτών, μετά την προβολή τηλεοπτικού ρεπορτάζ που παρουσίαζε αστυνομικό με πλήρη εξοπλισμό να αφαιρεί μια βούρτσα από άτομο που φορούσε κουκούλα και υποβαλλόταν σε έλεγχο.

Από την αρχή των επεισοδίων έχουν τραυματιστεί δεκάδες άνθρωποι, ενώ εκφράζονται φόβοι για επέκταση της βίας.

Την περασμένη Δευτέρα εξαγριωμένο πλήθος έσπασε τα τζάμια στα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην Φρανκφούρτη, με την Αστυνομία να εκτιμά ότι το περιστατικό σχετίζεται με τα γεγονότα του Αμβούργου.

Η επίθεση στα γραφεία του SPD πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου η ομοσπονδιακή αστυνομία είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο η κατάσταση στο Αμβούργο να πυροδοτήσει επεισόδια βίας και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας, σε ένδειξη συμπαράστασης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024