Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κατάργηση της αποτυχημένης τρόικας» ζητά ο πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών

«Κατάργηση της αποτυχημένης τρόικας» ζητά ο πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών

Να αναδείξει την πραγματικότητα της αποτυχίας της τρόικας καλεί την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, τονίζοντας πως η κατάργησή της και η πλήρης ανάληψη της ευθύνης μελλοντικών προγραμμάτων από την Κομισιόν θα συνιστούσε μία πραγματική νίκη για την ελληνική προεδρία και την Ευρώπη. «Η τρόικα στις μνημονιακές χώρες έχει αποτύχει και κανείς δεν τους παρεμπόδισε επειδή δεν υπάρχει δημοκρατικός έλεγχος» τονίζει.

«Η κατάργηση της τρόικας θα μπορούσε να αποτελέσει μια πραγματική νίκη για την ελληνική Προεδρία» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα με αφορμή την επίσημη έναρξη της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

«Οι Ευρωπαίοι επίτροποι και ο πρόεδρος Μπαρόζο που βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα θα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία και να διαπιστώσουν τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα» σημειώνει ο Χ.Σβόμποντα, τονίζοντας ότι η εξαιρετικά σκληρή λιτότητα που επέβαλε η τρόικα οδήγησε σχεδόν το ήμισυ που πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ευρωσοσιαλιστών, η τρόικα στις μνημονιακές χώρες έχει αποτύχει και «κανείς δεν τους παρεμπόδισε επειδή δεν υπάρχει δημοκρατικός έλεγχος».

«Η έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι ασύμβατη με τις ευρωπαϊκές αρχές» επισημαίνει ακόμη ο Χάνες Σβόμποντα, και υπογραμμίζει: «Απαιτούμε την κατάργηση της τρόικας και των καταστροφικών πολιτικών τους και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει πλήρη ευθύνη για τα επόμενα προγράμματα».

Ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας καλεί την ελληνική προεδρία να αναδείξει την πραγματικότητα της αποτυχίας της τρόικας σε αντίθεση με την αυστηρότητα την οποία ορισμένοι ηγέτες εξακολουθούν να πιστεύουν.

«Αν η τρόικα καταργηθεί στη διάρκεια της προεδρίας αυτό θα αποτελούσε μια πραγματική νίκη για την Ελλάδα και την Ευρώπη» σημειώνει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024