Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χιονοθύελλα-γίγας στις ΗΠΑ, πολικό ψύχος και χάος στις μετακινήσεις

Χιονοθύελλα-γίγας στις ΗΠΑ, πολικό ψύχος και χάος στις μετακινήσεις

Πολικό ψύχος, παγετός και ισχυροί άνεμοι «σαρώνουν» περισσότερες από 20 πολιτείες στις βορειοανατολικές ΗΠΑ προκαλώντας κυκλοφοριακή παράλυση. Εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της χιονοθύελλας-γίγας. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρζι. Τέσσερις χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί μέχρι στιγμής. Επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες έως και -25 βαθμούς Κελσίου. Χιόνι έως και 60 εκατοστά... Στο έλεος κακοκαιρίας και ο Καναδάς. Φωτορεπορτάζ.

Πολικό ψύχος, παγετός και ισχυροί άνεμοι «σαρώνουν» περισσότερες από 20 πολιτείες στις βορειοανατολικές ΗΠΑ προκαλώντας κυκλοφοριακή παράλυση και χάος στις μετακινήσεις. Εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες έως και -25 βαθμούς Κελσίου επικρατούν στη χώρα, ενώ σε ορισμένες περιοχές το χιόνι έφτασε τα 60 εκατοστά…

Το βαρύτερο πλήγμα δέχονται η Νέα Υόρκη, η Μασσαχουσέττη και το Νιου Τζέρζι, ενώ εκτιμάται ότι η χιονοθύελλα-γίγας επηρεάζει περισσότερους από 120 εκατομμύρια ανθρώπους που βρίσκονται στο «δρόμο» της.

Εννέα θάνατοι έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι σε τροχαία λόγω του παγετού που επικρατεί σε δρόμους και λεωφόρους σε Μίσιγκαν, Κεντάκι, Ιντιάνα και Ιλινόι.

Εργάτης σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από σάκους αλατιού σε αποθήκες στη Φιλαδέλφεια, και μία γυναίκα που έπασχε από Αλτσχάιμερ πέθανε από το ψύχος αφού περιπλανήθηκε μακριά από το σπίτι της στα προάστια της Νέας Υόρκης.

Timelapse με τη Νέα Υόρκη να «ντύνεται» στο χιόνι

Τέσσερις χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί ήδη λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, ενώ τα δημόσια μέσα μεταφοράς υπολειτουργούν.

Το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης έκλεισε τις πρωινές ώρες προκειμένου να απομακρυνθεί το χιόνι και όλα τα δημόσια σχολεία είναι κλειστά.

Η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρζι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με τους πολίτες να καλούνται να αποφύγουν τις μετακινήσεις εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ομάδες ψάχνουν τους δρόμους της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης για αστέγους που κινδυνεύουν να πεθάνουν από το κρύο.

Το περιοδικό Time παρομοιάζει την κακοκαιρία με τη μεγάλη χιονοθύελλα του 1947 και παρουσιάζει στο Life φωτογραφίες από εκείνη την «επική χιονοθύελλα»

Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος ορκίστηκε στα καθήκοντά του μόλις την 1η Ιανουαρίου, δήλωσε ότι οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Νέας Υόρκης έχουν καθαρίσει από το χιόνι.

Όμως, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους προκειμένου να μην εκτεθούν σε κίνδυνο.

Ορισμένα επιβατικά τρένα γύρω από την πόλη της Νέας Υόρκης λειτουργούν με μειωμένα δρομολόγια, ενώ μεγάλες οδικές αρτηρίες έκλεισαν τουλάχιστον προσωρινά.

Στις γειτονικές πολιτείες του Κονέκτικατ, της Μασαχουσέτης και του Νιου Τζέρζι το μη απαραίτητο προσωπικό του δημόσιου τομέα έλαβε εντολή να μην προσέλθει για εργασία.

Η Βοστώνη έχει επίσης «σαρωθεί» από τη χιονοθύελλα.

Το αεροδρόμιο Λόγκαν παραμένει ανοιχτό, όμως λειτουργούν μόνο δύο από τους έξι αεροδιαδρόμους, ενώ μειωμένα δρομολόγια εκτελούνται στη σιδηροδρομική γραμμή Amtrak από τη Νέα Υόρκη στη Βοστώνη. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Οι New York Times ανέφεραν ότι 15 εκατοστά χιόνια έπεσε στο Σέντραλ Παρκ και η θερμοκρασία ήταν η ίδια με το Φάιρμπανκς της Αλάσκα.

Σε ορισμένες περιοχές το χιόνι έφτασε έως και τα 60 εκατοστά, ενώ το θερμόμετρο κατέγραψε θερμοκρασίες έως και -25 βαθμούς Κελσίου.

Στο έλεος σφοδρού κύματος κακοκαιρίας βρίσκεται και ο Καναδάς, με το χιόνι να φτάνει έως και τα 40 εκατοστά. Στο ανατολικό κομμάτι της χώρας επικρατεί πολικό ψύχος της τελευταίες ημέρες με θερμοκρασίες που δίνουν την αίσθηση των -35 βαθμών Κελσίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024