Δευτέρα 13 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φονική επίθεση γυναίκας καμικάζι σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ρωσίας

Φονική επίθεση γυναίκας καμικάζι σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ρωσίας

Αιματηρή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Βόλγκογκραντ στα νότια της Ρωσίας. Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 50 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Πίσω από τη βομβιστική επίθεση βρίσκεται γυναίκα καμικάζι, όπως ανακοίνωσε η Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας. Εντολή για αύξηση των μέτρων ασφαλείας έδωσε ο Β.Πούτιν εν όψει και των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 στο Σότσι. Φωτορεπορτάζ.

Φονική έκρηξη βόμβας σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Βόλγκογκραντ, πρώην Στάλινγκραντ, στα νότια της Ρωσίας.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 50 είναι οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα εννιάχρονο παιδί.

Κάποιοι από τους τραυματίες μεταφέρονται στη Μόσχα προκειμένου να νοσηλευτούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής της Ρωσίας, πίσω από την αιματηρή επίθεση βρίσκεται μία γυναίκα καμικάζι, ενώ οι υποψίες στρέφονται σε Τσετσένους αντάρτες.

Η γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη μέσα στα σταθμό του τρένου.

Στην περιοχή κηρύχθηκε τριήμερο πένθος από την 1η έως την 3η Ιανουαρίου.

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, που ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, έδωσε εντολή να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας μετά τη βομβιστική επίθεση και να επιταχυνθούν οι προσπάθειες διαλεύκανσης της τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας θα ληφθούν περισσότερα μέτρα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη φονική επίθεση στην πόλη Βόλγκογκραντ μέσα σε δύο μήνες.

Ο Πούτιν ανέθεσε στην κυβέρνηση και ειδικότερα στα υπουργεία Εκτάκτων Καταστάσεων και Υγείας, καθώς και στον κυβερνήτη της περιφέρειας του Βόλγκογκραντ να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την παροχή βοήθειας στους τραυματίες.

Για το συντονισμό της επιχείρησης μεταβαίνει εκτάκτως στο Βόλγκογκραντ ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του προέδρου της χώρας στο νότιο διαμέρισμα και πρώην γενικός εισαγγελέας Βλαντίμιρ Ουστίνοφ, ενώ ήδη έχει απογειωθεί ειδικό αεροσκάφος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων με ιατρικό υλικό και ειδικούς, ιατρικό προσωπικό και ψυχολόγους.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την τοπική ηγεσία είχε και ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, ο οποίος ζήτησε να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατό η σιδηροδρομική επικοινωνία στον κόμβο του Βόλγογκραντ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στις συσκευές ανίχνευσης μετάλλων που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης. H επίθεση σημειώθηκε περίπου 30 λεπτά πριν την άφιξη συρμού από τη Μόσχα.

Η γυναίκα καμικάζι προκάλεσε τις υποψίες των αστυνομικών αμέσως μετά την είσοδό της στο κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού και φέρεται ότι πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε μαζί της, όταν κινήθηκε προς το μέρος της ένας αστυνομικός από τη φρουρά που πραγματοποιούσε τον έλεγχο στους ανιχνευτές μετάλλων της κεντρικής εισόδου.

{{{ map }}}
Τον περασμένο Οκτώβριο είχε σημειωθεί επίθεση αυτοκτονίας από γυναίκα καμικάζι σε λεωφορείο στην ίδια πόλη, σκοτώνοντας επτά άτομα.

Έντονοι είναι οι φόβοι της Ρωσίας και για άλλες επιθέσεις εν όψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 στο Σότσι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπαρξει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters

Sports in

Oλυμπιακός – Παναθηναϊκός 75-45: Σαρωτικοί οι Ερυθρόλευκοι, κατέκτησαν το πρωτάθλημα εφήβων!

Η ομάδα εφήβων του Ολυμπιακού διέλυσε την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού με 75-45 και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Μαϊου 2024