Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κύμα παγετού και κακοκαιρίας στον Καναδά, χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα

Κύμα παγετού και κακοκαιρίας στον Καναδά, χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα

Σύστημα ισχυρής κακοκαιρίας, με δυνατούς ανέμους, βροχές και πολικές θερμοκρασίες, πλήττει τα ανατολικά του Καναδά, έχοντας αφήσει 400.000 σπίτια χωρίς ρεύμα και έχοντας καλύψει τους δρόμους με πάγο. Οι συγκοινωνίες στις περιοχές που πλήττονται έχουν παραλύσει και αρκετοί κάτοικοι μπορεί να μείνουν ακόμη και μέχρι τα Χριστούγεννα στο σκοτάδι. Φωτορεπορτάζ.

Σύστημα ισχυρής κακοκαιρίας, με δυνατούς ανέμους, βροχές και πολικές θερμοκρασίες, πλήττει τα ανατολικά του Καναδά, έχοντας αφήσει 400.000 σπίτια χωρίς ρεύμα και έχοντας καλύψει τους δρόμους με πάγο.

Οι συγκοινωνίες στις περιοχές που πλήττονται έχουν παραλύσει και αρκετοί κάτοικοι μπορεί να μείνουν ακόμη και μέχρι τα Χριστούγεννα στο σκοτάδι.Σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας του Οντάριο, περίπου 350.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Οντάριο, όπου παγωμένη βροχή έπεσε κατά τη διάρκεια ενός 24ωρου από το Σάββατο έως την Κυριακή το απόγευμα.

Στη γειτονική επαρχία του Κεμπέκ, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα 50.000 σπίτια λόγω της καταστροφής των ηλεκτροφόρων καλωδίων από την μαζική πτώση δέντρων. Στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο , η εταιρεία ηλεκτρισμού ανακοίνωσε ότι την Κυριακή περίπου 250.000 πελάτες έμειναν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια λόγω της παγωμένης βροχής .

«Ισχυροί άνεμοι αναμένονται τις επόμενες ώρες θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερες διακοπές ρεύματος» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τοπικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η πρωθυπουργός της πολιτείας του Οντάριο Κάθλιν Ουάιν είπε ότι η επαρχιακή κυβέρνηση προσφέρει πλήρη υποστήριξη και βοήθεια και ζήτησε από τους δήμους να κινητοποιήσουν τις υπηρεσίες τους όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο δήμαρχος του Τορόντο Ρομπ Φόρντ μίλησε για τη χειρότερη καταιγίδα στην ιστορία του Τορόντο. «Αν η κατάσταση επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες, τότε θα ανοίξουν πολλά καταφύγια έκτακτης ανάγκης», είπε ο Φόρντ αναφερόμενος σε άτομα που στερούνται θέρμανσης. Η εταιρεία ηλεκτρισμού στο Τορόντο έχει υπολογίσει ότι θα χρειαστούν έως και 72 ώρες για την αποκατάσταση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι μεταφορές επίσης έχουν διαταραχτεί σοβαρά και πολλές πτήσεις έχουν ακυρωθεί από το Τορόντο ενώ ακόμη περισσότερες έχουν καθυστερήσει. Στο αεροδρόμιο Trudeau του Μόντρεαλ η κατάσταση ήταν λιγότερο ανησυχητική.

Στους δρόμους , η κατάσταση ήταν επίσης απογοητευτική. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αρκετά τροχαία σημειώθηκαν στους παγωμένους δρόμους με τουλάχιστον έξι νεκρούς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024