Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το selfie του Ομπάμα από την τελετή για τον Μαντέλα που έγινε viral

Το selfie του Ομπάμα από την τελετή για τον Μαντέλα που έγινε viral

Η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα προκάλεσε αίσθηση στο παγκόσμιο αντίο στον Νέλσον Μαντέλα, όμως το «selfie» του Αμερικανού προέδρου με τους πρωθυπουργούς της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ και της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στις κερκίδες του σταδίου του Σοβέτο είναι αυτό που έχει σαρώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις αντιδράσεις να κινούνται μεταξύ κριτικής, κατάπληξης, γέλιου και ειρωνείας. «Viral» γίνεται επίσης η φωτογραφία του Ομπάμα να γελά μιλώντας με την Δανή πρωθυπουργό και την Πρώτη Κυρία να κοιτά «παγωμένα»...

Η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα προκάλεσε αίσθηση κατά τη διάρκεια της επίσημης επιμνημόσυνης τελετής για τον Νέλσον Μαντέλα, όμως στις κερκίδες του σταδίου του Σοβέτο το «selfie» του Αμερικανού προέδρου με τους πρωθυπουργούς της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ και της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είναι αυτό που έχει «σαρώσει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκεντρώνοντας σχόλια μεταξύ κριτικής και κατάπληξης.

«Viral» γίνεται επίσης η φωτογραφία του Ομπάμα να γελά μιλώντας με την Δανή πρωθυπουργό και την Πρώτη Κυρία να κοιτά «παγωμένα»…

Ο φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Ρομπέρτο Σμιντ απαθανάτισε τη στιγμή κατά την οποία στις κερκίδες, η πρωθυπουργός της Δανίας, Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, έχοντας στο πλευρό της τους Ντέϊβιντ Κάμερον και Μπαράκ Ομπάμα, σηκώνει το κινητό της τηλέφωνο με τα δύο της χέρια και ετοιμάζεται να βγάλει μια φωτογραφία μαζί με τους δύο άνδρες, καθώς όλοι τους χαμογελούν.

Τα selfies -συντόμευση για το self-portrait, την αυτοπροσωπογραφία δηλαδή- κυκλοφορούν κατά δεκάδες εκατομμύρια στο Facebook, το Ιnstagram και το Twitter, όπου συνήθως τα ανεβάζουν διάσημοι. Το φαινόμενο έχει προσλάβει τέτοιες διαστάσεις που τα τρία σοβαρότερα βρετανικά λεξικά της Οξφόρδης ανέδειξαν τη λέξη «selfie» λέξη της χρονιάς για το 2013.

Από τη στιγμή που το Γαλλικό Πρακτορείο έδωσε στη δημοσιότητα αυτό το στιγμιότυπο, η φωτογραφία εκείνης της στιγμής, την οποία κανείς δεν περίμενε σε μια εκδήλωση τόσο επίσημη αμέσως μεταδόθηκε ευρέως από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης (BBC, NBC, USA Today, Huffington Post, Daily Mail, Buzz Feed, Le Monde), ενώ μοιράστηκε και αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού στα κοινωνικά δίκτυα, κυρίως στο Twitter.

Οι ποίκιλλες αντιδράσεις κινούνταν μεταξύ κριτικής, κατάπληξης για τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλοι ηγέτες μπορούν να υποβιβάζουν τους εαυτούς τους αντιδρώντας σαν έφηβοι μια τέτοια σημαντική ημέρα, γέλιου, ειρωνείας.

«Θα έπρεπε να υπάρξει ένα μορατόριουμ, μια απαγόρευση όλων των ‘selfies’ κατά τη διάρκεια των τελετών μνήμης και τις κηδείες, έτσι δεν είναι;» διερωτήθηκε ο χρήστης Τζέφρι Χάλβερσον στο Twitter.

«Είναι άραγε αυτό το σημαντικότερο ‘selfie’ του 2013;» έθεσε το ερώτημα ο ιστότοπος BuzzFeed.

Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που παρατήρησαν ότι στο ίδιο στιγμιότυπο, η Μισέλ Ομπάμα, που μοιάζει να έχει «αποσυρθεί» στη θέση της στα αριστερά του συζύγου της, παραμένει απόλυτα σωστή και σοβαρή, υιοθετώντας μια συμπεριφορά πολύ πιο αναμενόμενη σε μια ημέρα μνήμης για μία από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα.

Γίνονται, επίσης, υποθέσεις ότι ο Ομπάμα πρέπει να «πλήρωσε» τη χαλαρή συζήτησή του με την Δανή πρωθυπουργό όταν το προεδρικό ζεύγος επιβιβάστηκε στο Air Force One…

Σε ό,τι αφορά το ίδιο το selfie, κανείς δε γνώριζε έως το βράδυ εάν η Δανή πρωθυπουργός θα το ανέβαζε στη σελίδα της στο Facebook, όπου συνηθίζει συχνά να ανεβάζει φωτογραφίες, ή εάν η φωτογραφία αυτή θα παραμείνει στην προσωπική της συλλογή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024