Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ναι» στη δίωξη πελατών της πορνείας από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση

«Ναι» στη δίωξη πελατών της πορνείας από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε την Τετάρτη το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την «αγορά» σεξουαλικών υπηρεσιών, επιτρέποντας τη δίωξη των πελατών της πορνείας. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, τιμωρείται ο πελάτης, αλλά όχι η άγρα πελατών και η μαστροπεία. Στις αρχές του 2014 το νομοσχέδιο, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, θα τεθεί για ψήφιση ενώπιον της Γερουσίας.

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε την Τετάρτη το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την «αγορά» σεξουαλικών υπηρεσιών, επιτρέποντας τη δίωξη των πελατών της πορνείας.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο ορίζει την επιβολή προστίμου ύψους 1.500 ευρώ στον πελάτη που συλλαμβάνεται να πληρώνει για σεξουαλικές υπηρεσίες.

Έτσι, τιμωρείται ο πελάτης, αλλά όχι η άγρα πελατών και η μαστροπεία.

Πρόκειται για στροφή σε πιο αυστηρούς κανόνες, γεγονός που προκαλεί έκπληξη, καθώς η Γαλλία υπήρξε φιλελεύθερη ως προς την πορνεία, η οποία είναι νόμιμη στη χώρα. Η άγρα πελατών, η μαστροπεία και η παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών από ανηλίκους απαγορεύονται.

Στις αρχές του 2014 το νομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση ενώπιον της Γερουσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην γαλλική Εθνοσυνέλευση ψηφίστηκε με ψήφους 268 υπέρ, έναντι 128 κατά.

Το νομοσχέδιο έχει ως στόχο την καταπολέμηση της μαστροπείας και του trafficking, έχει, όμως, προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς αρκετοί υποστηρίζουν ότι νόμιμοι επαγγελματίες θα καταφύγουν στην παρανομία.

Η υπουργός των Δικαιωμάτων των Γυναικών, Νατζάντ Βαλόντ-Μπελκασέμ, δήλωσε ότι η πορνεία σε οποιαδήποτε μορφή της είναι απαράδεκτη.

Στη Σουηδία, η νομοθεσία θέτει στο στόχαστρο τους πελάτες, ενώ στην Ολλανδία και τη Γερμανία όσοι παρέχουν νόμιμα σεξουαλικές υπηρεσίες πληρώνουν φόρους και έχουν υγειονομική περίθαλψη.

«Ήδη τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχουμε νιώσει τα αποτελέσματα» δήλωσε μία γυναίκα που εργάζεται ως ιερόδουλη σε προάστιο του Παρισιού. «Οι πελάτες δεν έρχονται. Και οι λίγοι που έρχονται με ρωτούν τα ίδια πράγματα: «Θα ισχύσει ο νόμος; Τι θα κάνουμε;»»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάντσεστερ Σίτι ή Άρσεναλ: Η ώρα της αλήθειας στην Premier League (pic)

Θα σηκώσει το τέταρτο σερί η Μάντσεστερ Σίτι ή η Άρσεναλ θα κάνει την έκπληξη και θα ανέβει στον θρόνο του αγγλικού ποδοσφαίρου;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024