Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιβεβαιώνουν Άσαντ και αντιπολίτευση τη συμμετοχή στη Γενεύη ΙΙ

Επιβεβαιώνουν Άσαντ και αντιπολίτευση τη συμμετοχή στη Γενεύη ΙΙ

Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός θα μετάσχει στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Συρία, την γνωστή ως «Γενεύη 2» που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο. Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε επίσης ότι στην Ελβετία θα πάει διπλωματική αντιπροσωπεία για συμμετοχή στις συζητήσεις. Οι δύο πλευρές ωστόσο προσέρχονται με αντιδιαμετρικά αντίθετες επιδιώξεις: Το συριακό ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως «δεν πηγαίνει για να παραδώσει την εξουσία».

Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός θα μετάσχει στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Συρία, την γνωστή ως «Γενεύη 2» που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο. Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε επίσης ότι στην Ελβετία θα πάει διπλωματική αντιπροσωπεία για συμμετοχή στις συζητήσεις.

Οι δύο πλευρές ωστόσο προσέρχονται με αντιδιαμετρικά αντίθετες επιδιώξεις: Το συριακό ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως «δεν πηγαίνει για να παραδώσει την εξουσία».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Rutuers, ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού Αχμάντ Τζορμπά υπογράμμισε επίσης ότι στο Ιράν θα πρέπει να επιτραπεί να μετάσχει στην διάσκεψη μόνον αν σταματήσει να συμμετέχει στην αιματοχυσία στην Συρία και αποσύρει από την χώρα τις δυνάμεις του, όπως και τις προσκείμενες σε αυτό δυνάμεις.

«Είμαστε έτοιμοι να πάμε στην Γενεύη» δήλωσε ο Τζάρμπα κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Κάιρο, επισημαίνοντας ότι η αντιπολίτευση θεωρεί τις συνομιλίες της Γενεύης ως ένα βήμα προς μια αλλαγή ηγεσίας και μια «αυθεντική δημοκρατική μεταμόρφωση στην Συρία».

«Κατά κανέναν τρόπο ο άνθρωπος που ευθύνεται για την καταστροφή της χώρας δεν μπορεί να ευθύνεται (στο μέλλον) για την οικοδόμηση της χώρας» σημείωσε επίσης ο Τζάρμπα, αναφερόμενος στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Τζάρμπα απέρριψε εξάλλου μια συμμετοχή του Ιράν στις συνομιλίες αυτές «υπό την σημερινή πραγματικότητα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σαν συνοικιακό μαγαζάκι με… πλάτες: Η παρακμή της ΕΠΟ, το αλισβερίσι με τα εισιτήρια του τελικού και η απρέπεια στον κόσμο του Ολυμπιακού

Σκηνές απείρου κάλους στην ΕΠΟ με τον έναν να τα ρίχνει στον άλλον και όλους μαζί να μαρτυράνε για την «ντροπή» με τα εισιτήρια της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024