Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Tα «ρέστα» του παίζει ο Μπερλουσκόνι καλώντας σε πορεία υπέρ του

Tα «ρέστα» του παίζει ο Μπερλουσκόνι καλώντας σε πορεία υπέρ του

Επιτιθέμενος ξανά εναντίον της κεντροαριστεράς και των δικαστών, μιλώντας ξανά για πραξικόπημα και επιμένοντας εμμέσως πλην σαφώς να ζητά προεδρική χάρη, ο Μπερλουσκόνι καλεί σε πορεία υποστήριξής του την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και η Ολομέλεια της Γερουσίας αποφασίζει, μετά το «ναι» της επιτροπής, για την αποπομπή του και την εφαρμογή της ποινής του. Ο Καβαλιέρε στρέφεται στη βάση της «αναστημένης» Forza Italia, που ουσιαστικά αποσχίστηκε από το PdL, αλλά μοιάζει να ελπίζει και σε όποιον γερουσιαστή της κεντροδεξιάς διατίθεται να τον στηρίξει.

Επιτιθέμενος ξανά εναντίον της κεντροαριστεράς και των δικαστών, μιλώντας ξανά για πραξικόπημα και επιμένοντας εμμέσως πλην σαφώς να ζητά προεδρική χάρη, ο Μπερλουσκόνι καλεί σε πορεία υποστήριξής του όταν η Ολομέλεια της Γερουσίας ψηφίσει, μετά το «ναι» της επιτροπής, την αποπομπή του για την εφαρμογή της ποινής του. Ο Καβαλιέρε στρέφεται στη βάση της «αναστημένης» Forza Italia, που ουσιαστικά αποσχίστηκε από το PdL, αλλά μοιάζει να ελπίζει και σε όποιον γερουσιαστή της κεντροδεξιάς διατίθεται να τον στηρίξει.

Την Τετάρτη, η Ολομέλεια της Γερουσίας καλείται να εγκρίνει ή όχι την απόφαση της επιτροπής του Σώματος που είπε «ναι» στην αποπομπή του Μπερλουσκόνι, μετά την οριστική και αμετάκλητη δικαστική του καταδίκη.

Σε ύστατη προσπάθεια να το αποτρέψει λοιπόν, ο Καβαλιέρε κάλεσε σε συγκέντρωση αλληλευγγύης την ίδια ημέρα, μπροστά στο Μέγαρο Γκρατσιόλι στη Ρώμη -το εάν η συγκέντρωση θα μετατραπεί σε πορεία στη Γερουσία θα εξαρτηθεί, όπως φαίνεται, από το εάν ο Μπερλουσκόνι αποφασίσει να πάει ή όχι.

Η έκκληση έγινε το Σάββατο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη νεολαία του Forza Italia, του «νέου πόλου» της κεντροδεξιάς -ό,τι δηλαδή μένει στον Μπερλουσκόνι μετά το διαχωρισμό με το PdL.

Η πρόσκληση έγινε με τόνους ανάλογους της δραματικότητας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Μπερλουσκόνι: Η απόφαση των δικαστών «είναι πολιτική καταδίκη, απίστευτη, απολύτως ανυπόστατη, που χρησιμοποιείται για για την πολιτική δολοφονία του αρχηγού της κεντροδεξιάς, είναι ένα πραξικόπημα, δεν πιστεύω πως μπορούμε να αποδεχθούμε μία τέτοια παραβίαση», είπε.

«Να μην πιστεύει η αριστερά πως θα αφήσουμε να περάσει χωρίς απάντηση αυτό το πραξικόπημα» συνέχισε.

Μία λύση θα ήταν η απόδοση προεδρικής χάρης -κάτι που ο πρόεδρος Ναπολιτάνο έχει επανειλημμένα αποκλείσει. «Δεν ζητώ την προεδρική χάρη, επαφίεται στον πρόεδρο να την δώσει» είπε το Σάββατο, «έχω την αξιοπρέπεια να μην την ζητήσω».

Αλλά δεν παρέλειψε να επισημάνει με σαφήνεια ότι «ο πρόεδρος δεν θα έπρεπε να διστάσει ούτε στιγμή να δώσει μία διέξοδο που ακυρώνει αυτήν την ατίμωση».

Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι ελπίζει σε όσους συνεχίζουν να τον υποστηρίζουν στη Γερουσία. Μιλώντας στην εφημερίδα Mattino της Νάπολης, σημείωσε ότι αναμένει «αναγνώριση του ρόλου του» από την κεντροδεξιά και τα μέλη της.

Επιμέλεια: Βασίλης Ψυχογιός

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024