Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στη δημοσιότητα το όνομα του υπόπτου για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Στη δημοσιότητα το όνομα του υπόπτου για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Αμπντελακίμ Ντεκάρ είναι το όνομα του άνδρα που συνελήφθη σε σχέση με τις επιθέσεις στα γραφεία της εφημερίδας Liberation, την τράπεζα Societe Generale και τον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV. Ο άνδρας είχε καταδικαστεί το 1998 σε φυλάκιση 4 ετών για την πολύνεκρη υπόθεση «Ρεί-Μοπέν», υποστηρίζοντας στο δικαστήριο ότι είχε στρατολογηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Αλγερίας.

Αμπντελακίμ Ντεκάρ είναι το όνομα του άνδρα που συνελήφθη σε σχέση με τις επιθέσειςστα γραφεία της εφημερίδας Liberation, την τράπεζα Societe Generale και τον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

Ο άνδρας είχε καταδικαστεί το 1998 για συνέργεια στην υπόθεση «Ρεί-Μοπέν», από τα ονόμαρα του νεαρού ζευγαριού αναρχικών που επιχείρησαν να κλέψουν τον οπλισμό αστυνομικών και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, απαγάγοντας έναν οδηγό ταξί.

Στο ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε έχασαν τη ζωή τους τρεις αστυνομικοί, ο οδηγός του ταξί και ο ένας δράστης, ο Αντρί Μοπέν.

Η φίλη του, Φλοράνς Ρεί αποφυλακίστηκε πριν από λίγα χρόνια.

Στο εδώλιο τότε είχε κάτσει και ο Αμπντελακίμ Ντεκάρ, ο οποίος υποστήριξε ότι είχε στρατολογηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Αλγερίας για να να διεισδύσει σε οργανώσεις της γαλλικής ακροαριστεράς.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο ύποπτος δεν είναι ακόμη σε θέση να ανακριθεί χωρίς να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις επ’ αυτού.

Εκατοντάδες αστυνομικοί συμμετείχαν στο ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύθηκε τη Δευτέρα για τη σύλληψη του ενόπλου, ενώ ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν σε όλα τα ειδησεογραφικά μέσα στο Παρίσι.

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του φερόμενου ως δράστη και η έκκληση των Αρχών στους πολίτες να βοηθήσουν στον εντοπισμό του συνοδεύτηκε από σχεδόν 700 τηλεφωνικές κλήσεις.

Φωτογράφος ηλικίας 23 ετών τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα κατά την επίθεση της Δευτέρας στα γραφεία της γαλλικής αριστερής εφημερίδας Liberation. Ήταν η πρώτη ημέρα εργασίας του freelance βοηθού φωτογράφου για την εφημερίδα.

Ο 23χρονος, τα στοιχεία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκαν, χτυπήθηκε από πίσω από κοντινή απόσταση και διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Περίπου 90 λεπτά αργότερα ένοπλος άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Societe Generale στη δυτική επιχειρηματική συνοικία Λα Ντεφάνς. Προκλήθηκε πανικός, αλλά δεν υπήρξαν τραυματίες.

Στη συνέχεια ο δράστης ανάγκασε τον οδηγό αυτοκινήτου να τον μεταφέρει κοντά στη λεωφόρο των Ηλύσιων Πεδίων. Κατέβηκε κοντά στο σταθμό του μετρό «George V» και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης είπε στον άνδρα που απήγαγε πως ήταν οπλισμένος με χειροβομβίδες.

Η Εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας έχει συνδέσει τις τρεις επιθέσεις (Liberation, Societe Generale και BFMTV) και την απαγωγή του οδηγού. Οι αναλύσεις δειγμάτων γενετικού υλικού επιβεβαίωσαν την εκδοχή του ενός και μοναδικού δράστη των πυροβολισμών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο Final Four: Πόσο δίνει να το σηκώσουν στο Βερολίνο…

Το Final Four θα έχει διπλή ελληνική εκπροσώπηση, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κατάφεραν να προκριθούν στο Βερολίνο – Οι αποδόσεις για τον νικητή της Euroleague έχουν μεγάλο ενδιαφέρον

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024