Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ανάσα» για τον Λέτα η «επιβίωση» της υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή

«Ανάσα» για τον Λέτα η «επιβίωση» της υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή

«Επέζησε» της «πεντάστερης» πρότασης δυσπιστίας η υπουργός Δικαιοσύνης της ιταλικής κυβέρνησης Άννα Μαρία Καντσελιέρι, σε μία εξέλιξη που ευνοεί την εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Ενρίκο Λέτα εν όψει της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό του 2014, αλλά και της τελικής κρίσης στην Ολομέλεια της Γερουσίας για την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο Ενρίκο Λέτα μετέτρεψε την πρόταση δυσπιστίας για την Καντσελιέρι σε πρόταση δυσπιστίας για την ίδια την κυβέρνηση

«Επέζησε» της «πεντάστερης» πρότασης δυσπιστίας η υπουργός Δικαιοσύνης της ιταλικής κυβέρνησης Άννα Μαρία Καντσελιέρι, σε μία εξέλιξη που ευνοεί την εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Ενρίκο Λέτα εν όψει της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό του 2014, αλλά και της τελικής κρίσης στην Ολομέλεια της Γερουσίας για την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το Δημοκρατικό Κόμμα (Pd), η -διασπασμένη πλέον- κεντροδεξιά και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση καταψήφισαν την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει το Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) σε βάρος της Καντσελιέρι, κατηγορώντας την ότι παρενέβη προσωπικά για να εξασφαλίσει τον Αύγουστο την αποφυλάκιση της κόρης του ασφαλιστή Σαλβατόρε Λινγκρέστι, οικογενειακού της φίλου, η οποία εν συνεχεία τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Ενρίκο Λέτα επέλεξε να στηρίξει την υπουργό που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, παρά τις διαφωνίες που εκφράστηκαν στους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος.

Και σε κρίσιμη κομματική σύσκεψη το βράδυ της Τρίτης διεμήνυσε προς τους βουλευτές ότι η πρόταση μομφής σε βάρος της Καντσελιέρι ουσιαστικά ισοδυναμεί με πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης δεδομένου ότι ο ίδιος δημοσίως έχει στηρίξει την υπουργό.

Το Δημοκρατικό Κόμμα «πειθάρχησε» και η πρόταση δυσπιστίας τελικώς απορρίφθηκε με 405 ψήφους κατά έναντι 154 υπέρ.

Πριν την ψηφοφορία η 70χρονη Άννα Μαρία Καντσελιέρι απέκρουσε για πολλοστή φορά ενώπιον της Βουλής τις κατηγορίες για «κατάχρηση εξουσίας», υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός ότι η κόρη του ασφαλιστή βγήκε από τη φυλακή για να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό «δεν συνδέεται με εξωτερικές πιέσεις οποιουδήποτε είδους».

Παράλληλα, απολογήθηκε διότι δεν τήρησε τις «απαραίτητες αποστάσεις» στις τηλεφωνικές της επικοινωνίες με την οικογένεια Λινγκρέστι, αλλά σημείωσε ότι ουδέποτε έκρυψε τη φιλία που την συνδέει επί χρόνια με την οικογένεια του ασφαλιστή, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή μαζί με τις δύο του κόρες στη δίνη σκανδάλου με φόντο την ασφαλιστική Fondiaria-SAI.

Έχοντας πάρει ανάσα με την «επιβίωση» Καντσελιέρι, ο Ενρίκο Λέτα έρχεται την προσεχή εβδομάδα ενώπιον νέων κρίσιμων δοκιμασιών με την ψηφοφορία στη Γερουσία για τον προϋπολογισμό του 2014 και την ψηφοφορία για την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το Σώμα εξαιτίας της αμετάκλητης καταδίκης του για φορολογική απάτη.

Αμφότερες οι ψηφοφορίες συνιστούσαν απειλή για το μέλλον της κυβέρνησης συνασπισμού υπό τον Ενρίκο Λέτα μέχρι την περασμένη Παρασκευή, όταν επισημοποιήθηκε το ρήγμα στους κόλπους της κεντροδεξιάς με τον Αντζελίνο Αλφάνο να προχωρά στη συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας και τον Καβαλιέρε να συνεχίζει με την «νεκραναστημένη» Forza Italia.

Επιμέλεια: Ευαγγελία Μπίφη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024