Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Έφοδος» ανεμοστρόβιλων στα μεσοδυτικά των ΗΠΑ, έξι νεκροί

«Έφοδος» ανεμοστρόβιλων στα μεσοδυτικά των ΗΠΑ, έξι νεκροί

Ταχύτατο σύστημα κακοκαιρίας πλήττει τα μεσοδυτικά των ΗΠΑ, φέρνοντας δεκάδες ανεμοστρόβιλους, αρκετές ζημιές και τουλάχιστον έξι θανάτους. Διακοπές ρεύματος σε διάφορα σημεία, ενώ η κακοκαιρία έθεσε σε συναγερμό περιοχές από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Κεντάκι. Με ισοπεδωμένη παραγκούπολη μοιάζει κωμόπολη στο Ιλινόις που χτυπήθηκε σφοδρά από την κακοκαιρία. Φωτορεπορτάζ.

Ταχύτατο σύστημα κακοκαιρίας πλήττει τα μεσοδυτικά των ΗΠΑ, φέρνοντας δεκάδες ανεμοστρόβιλους, αρκετές ζημιές και τουλάχιστον έξι θανάτους. Διακοπές ρεύματος σε διάφορα σημεία, ενώ η κακοκαιρία έθεσε σε συναγερμό περιοχές από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Κεντάκι. Με ισοπεδωμένη παραγκούπολη μοιάζει κωμόπολη στο Ιλινόις που χτυπήθηκε σφοδρά από την κακοκαιρία.

Καταγράφηκαν συνολικά 80 ανεμοστρόβιλοι, πέραν 358 αναφορών για πολύ ισχυρούς ανέμους και 40 αναφορές για χοντρό χαλάζι. Η κακοκαιρία έπληξε ιδιαίτερα το Ιλινόις, το Μίσιγκαν, το Κεντάκι, την Ιντιάνα και την Πενσιλβάνια.Οι φωτογραφίες από ορισμένες περιοχές δείχνουν πολύ μεγάλες ζημιές από τους ανεμοστρόβιλους και τους ανέμους. Μεγάλο μέρος κωμόπολης στην κομητεία Ουάσιννκτον του νότιου Ιλινόις ουσιαστικά ισοπεδώθηκε.

Ο συναγερμός για την κακοκαιρία έφτασε μέχρι και να οδηγήσει σε σύντομη αναστολή των πτήσεων στο Σικάγο.

To βράδυ της Κυριακής, στο Ιλινόις έμειναν χωρίς ρεύμα περίπου 140.000 άτομα. Στο Μίσιγκαν, υπολογίζεται ότι το ρεύμα έπεσε σε 100.000 συνδέσεις, σε 50.000 στην Ιντινάνα και σε 3.000 στου Κεντάκι.

Οι περισσότεροι ανεμοστρόβιλοι σημειώθηκαν σε διάστημα πέντε ωρών. Η ταχύτητα του συστήματος είναι αρκετά υψηλή, κινούμενη προς τα ανατολικά με 97 χλμ./ώρα.

Στην κομητεία Ουάσινγκτον στο Ιλινόις, ο δήμαρχος της ομώνυμης κωμόπολης ανέφερε ότι εκατοντάδες κατοικίες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ σε όλη την πολιτεία ισοπεδώθηκαν τουλάχιστον 70 σπίτια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024