Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νεκροί και οι 50 επιβαίνοντες σε Boeing που συνετρίβη στη Ρωσία

Νεκροί και οι 50 επιβαίνοντες σε Boeing που συνετρίβη στη Ρωσία

Αεροπλάνο τύπου Boeing 737 που εκτελούσε εσωτερική πτήση συνετρίβη κατά τη διαδικασία προσγείωσης στην πόλη Καζάν της Ρωσίας. Νεκροί είναι και οι 50 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, 44 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Το αεροσκάφος εξερράγη κατά την πρόσκρουση στο έδαφος στην τέταρτη κατά σειρά προσπάθειά του να προσγειωθεί. Ανάμεσα στους νεκρούς παιδιά, και ο γιος του προέδρου του Ταταρστάν.

Αεροπλάνο τύπου Boeing 737 που εκτελούσε εσωτερική πτήση συνετρίβη κατά τη διαδικασία προσγείωσης στην πόλη Καζάν της Ρωσίας. Νεκροί είναι και οι 50 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, 44 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Το επιβατικό αεροσκάφος εξερράγη κατά την πρόσκρουση στο έδαφος στην τέταρτη κατά σειρά προσπάθειά του να προσγειωθεί. Εκτελούσε την πτήση U363 από τη Μόσχα και ανήκε σε τοπική αεροπορική εταιρεία της δημοκρατίας του Ταταρστάν.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται παιδιά, καθώς και ο γιος του προέδρου του Ταταρστάν Ρεστέμ Μινιχάνοφ,

Ομάδες της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατέσβεσαν την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στο σημείο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το Boeing έχασε ύψος με μεγάλη ταχύτητα και η δεξαμενή των καυσίμων του εξερράγη με την πρόσκρουση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και υπήρχε συννεφιά στην πόλη της κεντρικής Ρωσίας. Πάντως η θερμοκρασία εδάφους ήταν πάνω από το μηδέν.

Η Καζάν, περίπου 800 χλμ. ανατολικά της Ρωσίας, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας του Ταταρστάν, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Η περιοχή διαθέτει υπέδαφος πλούσιο σε υδρογονάνθρακες.

Οι περιφερειακές αεροπορικές εταιρίες της Ρωσίας έχουν κακό ιστορικό σε θέματα ασφάλειας των πτήσεων.

Τον Απρίλιο του 2012 τουλάχιστον 31 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους όταν επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του στη Σιβηρία. Τον Σεπτέμβριο του 2011, επιβατικό αεροσκάφος Yak-42 που μετέφερε μέλη μιας γνωστής ομάδας χόκεϊ επί πάγου συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του κι εξερράγη κοντά στη ρωσική πόλη Γιαροσλάβλ, με αποτέλεσμα 44 άνθρωποι να βρουν το θάνατο.

Η Ρωσία μαζί με τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες είχαν μια από τις χειρότερες χρονιές όσον αφορά την ασφάλεια των πτήσεων το 2010, όταν ο συνολικός αριθμός των δυστυχημάτων ήταν τριπλάσιος από τον διεθνή μέσο όρο, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA). Η IATA ανέφερε ότι η κατάσταση βελτιώθηκε το 2011.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στην Καζάν στις 19:25 τοπική ώρα (17:25 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, εκτίμησε ότι το δυστύχημα πιθανόν οφείλεται σε σφάλμα του πιλότου.

Ανάμεσα στα θύματα φέρεται ότι είναι και ο γιος του προέδρου του Ταταρστάν Ρεστέμ Μινιχάνοφ, Ίρεκ, σύμφωνα με έναν κατάλογο των επιβατών ο οποίος αναρτήθηκε σε ειδησεογραφικούς δικτυακούς τόπους και η αυθεντικότητά του επιβεβαιώθηκε από την τοπική κυβέρνηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024