Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έως 2.500 οι νεκροί, και όχι δέκα χιλιάδες, λέει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων

Έως 2.500 οι νεκροί, και όχι δέκα χιλιάδες, λέει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων

Ο απολογισμός των θυμάτων από τον τυφώνα-γίγαντα που σάρωσε τις Φιλιππίνες κυμαίνεται πιο κοντά στους 2.000 με 2.500 νεκρούς, και όχι στον αριθμό των 10.000 που αναφέρθηκε προγενέστερα, δήλωσε στο δίκτυο CNN ο πρόεδρος της χώρας Μπενίνιο Ακίνο αποδίδοντας την αρχική εκτίμηση στη μεγάλη συναισθηματική φόρτιση τοπικών αξιωματούχων στις ζώνες καταστροφής. Την ίδια στιγμή, ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 301 εκατ. δολαρίων για τους πολίτες των Φιλιππίνων που βρέθηκαν στο έλεος του τυφώνα.

Ο απολογισμός των θυμάτων από τον τυφώνα-γίγαντα που σάρωσε τις Φιλιππίνες κυμαίνεται πιο κοντά στους 2.000 με 2.500 νεκρούς, και όχι στον αριθμό των 10.000 που αναφέρθηκε προγενέστερα, δήλωσε στο δίκτυο CNN ο πρόεδρος της χώρας Μπενίνιο Ακίνο αποδίδοντας την αρχική εκτίμηση στη μεγάλη συναισθηματική φόρτιση τοπικών αξιωματούχων στις ζώνες καταστροφής.

Την ίδια στιγμή, τα Ηνωμένα Έθνη απευθύνουν έκκληση διεθνώς για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 301 εκατ. δολαρίων για τους πολίτες των Φιλιππίνων που βρέθηκαν στο έλεος ενός από τους πιο ισχυρότερους τυφώνες στα χρονικά.

Οι πολίτες των Φιλιππίνων δίνουν μάχης επιβίωσης χωρίς στέγη, τροφή και νερό μετά το σαρωτικό πέρασμα του Χαγιάν που χτύπησε το κεντρικό τμήμα της χώρας και ισοπέδωσε την πόλη Τακλομπάν, παράκτια πρωτεύουσα της επαρχίας Λιέτε.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNN ο πρόεδρος των Φιλιππίνων δήλωσε ότι η κυβέρνηση συλλέγει ακόμη πληροφορίες από τις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον τυφώνα, ωστόσο επισήμανε ότι η εκτίμηση για 10.000 νεκρούς δεν ευσταθεί.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι τοπικοί αξιωματούχοι που έδωσαν τη συγκεκριμένη εκτίμηση ενδεχομένως βρίσκονταν πολύ κοντά στο μέτωπο της καταστροφής και ήταν εξαιρετικά συναισθηματικά φορτισμένοι για να δώσουν ακριβή στοιχεία.

«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με περίπου 29 δήμους, όπου εκκρεμεί να εξακριβώσουμε τους αριθμούς, ιδίως των αγνοουμένων, ωστόσο μέχρι στιγμής 2.000 με 2.500 είναι ο αριθμός που έχουμε σε ό,τι αφορά τους θανάτους» δήλωσε.

Οι δηλώσεις του Μπενίνιο Ακίνο ήλθαν τη στιγμή που διεθνείς οργανώσεις αρωγής, καθώς και οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία, πασχίζουν να εντείνουν τις προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περισσότερα από 11 εκατομμύρια άτομα έχουν επηρεαστεί από τον τυφώνα, ο οποίος έπληξε την Παρασκευή τις Φιλιππίνες. Περισσότεροι από 673.000 είναι οι εκτοπισμένοι.

Επιμέλεια: Ευαγγελία Μπίφη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024