Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι μεικτοί φοιτητικοί κοιτώνες τώρα στο στόχαστρο του Ερντογάν

Οι μεικτοί φοιτητικοί κοιτώνες τώρα στο στόχαστρο του Ερντογάν

Νέος σάλος ξέσπασε στην Τουρκία με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία ο Ταγίπ Ερντογάν φερόταν να τάσσεται εναντίον της ύπαρξης μεικτών φοιτητικών κοιτώνων, λέγοντας πως με «τον έναν ή με τον άλλο τρόπο» θα ελέγξει την κατάσταση. Κύμα αντιδράσεων ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ εξηγήσεις ζήτησε η ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση ρωτώντας την κυβέρνηση εάν σκοπεύει να γίνει σαν «την αστυνομία ηθών στο Ιράν». Η ύπαρξη σχετικών δηλώσεων διαψεύστηκε πάντως από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Νέος σάλος ξέσπασε στην Τουρκία με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία ο συντηρητικός, ισλαμιστής πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φερόταν να τάσσεται εναντίον της ύπαρξης μεικτών φοιτητικών κοιτώνων.

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν μπορούν να ζουν στο ίδιο οίκημα, αυτό είναι αντίθετο στη συντηρητική-δημοκρατική δομή» της κοινωνίας, φέρεται να είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τις εφημερίδες Ραντικάλ και Ζαμάν, σε στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) που συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο στην ετήσια συγκέντρωση των βουλευτών του AKP στο Κιζιλτζάχαμαμ, στα προάστια της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τούρκος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι «με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο» η κυβέρνησή του σκοπεύει να ελέγξει την κατάσταση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν οι ελάχιστοι μικτοί κοιτώνες που έχουν απομείνει στη χώρα θα καταργηθούν.

Οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Ερντογάν ξεσήκωσαν σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί Τούρκοι θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό το κράτος παρεμβαίνει στην ιδιωτική ζωή τους.

Στέλεχος του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις. «Θέλετε να πείτε ότι θα προχωρήσετε σε ελέγχους, όπως κάνει η αστυνομία ηθών στο Ιράν όσον αφορά την ένδυση των φοιτητών; Δεν είναι αυτό επίθεση στην ιδιωτική ζωή; Οι φοιτητές είναι αρκετά μεγάλοι για να αποφασίζουν μόνοι τους» είπε ο βουλευτής Ομούτ Οράν.

Ωστόσο, μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς διέψευσε ότι ο πρωθυπουργός έκανε τέτοιες δηλώσεις, χαρακτηρίζοντάς τις «επινοήσεις».

«Οι δηλώσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κάνουμε ελέγχους στις φοιτητικές εστίες» δήλωσε ο Αρίντς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024