Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σύσταση στους γερμανούς δημοσιογράφους να μην χρησιμοποιούν Google και Yahoo

Σύσταση στους γερμανούς δημοσιογράφους να μην χρησιμοποιούν Google και Yahoo

Μετά τα δημοσιεύματα για «χακάρισμα» των υπηρεσιών της Google και της Yahoo από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων συνέστησε στα μέλη της να μην χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των δύο κολοσσών για λόγους ασφαλείας. Η ομοσπονδία χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις» τις αναφορές, λέγοντας στα μέλη της πως υπάρχουν άλλες ασφαλέστερες υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Μετά τα δημοσιεύματα για «χακάρισμα» των υπηρεσιών της Google και της Yahoo από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (DJV) συνέστησε στα μέλη της να μην χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των δύο κολοσσών για λόγους ασφαλείας.

Η ομοσπονδία χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις» τις αναφορές, λέγοντας στα μέλη της πως υπάρχουν άλλες ασφαλέστερες υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Η DJV «συνιστά στους δημοσιογράφους να αποφύγουν μέχρι νεωτέρας τη χρήση μηχανών αναζήτησης και υπηρεσιών email της Google και της Yahooγια την έρευνά τους και τις ηλεκτρονικές τους επικοινωνίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Τόσο η έρευνα όσο και οι επικοινωνίες με τις πηγές «είναι εξίσου εμπιστευτικές», ανέφερε η ομοσπονδία, λέγοντας πως υπάρχουν ασφαλείς εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Η Washington Post είχε αναφέρει, επικαλούμενη έγγραφα του Έντουαρντ Σνόουντεν, πως η αμερικανική NSA και η αντίστοιχη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών GCHQ υποκλέπτουν δεδομένα απευθείας από τις οπτικές ίνες που χρησιμοποιούν η Google και η Yahoo για να διασυνδέουν τα κέντρα δεδομένων τους σε όλο τον κόσμο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024