Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με «δράση» απειλεί ο Κάμερον ΜΜΕ που δίνουν στοιχεία για τις παρακολουθήσεις

Με «δράση» απειλεί ο Κάμερον ΜΜΕ που δίνουν στοιχεία για τις παρακολουθήσεις

Ο Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε τα βρετανικά ΜΜΕ πως πρέπει να επιδείξουν «κοινωνική υπευθυνότητα» στη δημοσίευση στοιχείων για τα προγράμματα παρακολουθήσεων από τις υπηρεσίες πληροφοριών, λέγοντας πως στην αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε η ίδια η κυβέρνηση να προχωρήσει σε «δράση» -διαταγές δηλαδή για απαγόρευση δημοσιεύσεων. Η προειδοποίηση στρέφεται σαφώς εναντίον του Guardian, ο οποίος δημοσιεύει έγγραφα που προέρχονται από τον Σνόουντεν, και αφορούν τόσο την αμερικανική NSA όσο και την «ομόλογή» της στη Βρετανία, GCHQ.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε τα βρετανικά ΜΜΕ πως πρέπει να επιδείξουν «κοινωνική υπευθυνότητα» στη δημοσίευση στοιχείων για τα προγράμματα παρακολουθήσεων από τις υπηρεσίες πληροφοριών, λέγοντας πως στην αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε η ίδια η κυβέρνηση να προχωρήσει σε «δράση» -διαταγές δηλαδή για απαγόρευση δημοσιεύσεων.

Η προειδοποίηση στρέφεται σαφώς εναντίον του Guardian, ο οποίος δημοσιεύει έγγραφα που προέρχονται από τον Σνόουντεν, και αφορούν τόσο την αμερικανική NSA όσο και την «ομόλογή» της στη Βρετανία, GCHQ.

«Αν (οι εφημερίδες) δεν δείξουν κάποια κοινωνική υπευθυνότητα, θα είναι δύσκολο για την κυβέρνηση να παραμείνει αδρανής» είπε ο Κάμερον μιλώντας στο Κοινοβούλιο. Προσέθεσε πως ο Guardian έχει ήδη προχωρήσει στη δημοσίευση «υλικού που προκαλεί ζημία» αφού είχε αρχικά συμφωνήσει να καταστρέψει άλλα ευαίσθητα δεδομένα.

«Δεν θέλω να χρειαστεί να χρησιμοποιήσω δικαστικές εντολές ή απαγορεύσεις έκδοσης ή άλλα σκληρότερα μέτρα. Πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερα να απευθυνθώ στην αίσθηση κοινωνικής ευθύνης των εφημερίδων» δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Την Παρασκευή ο Κάμερον είχε κατηγορήσει τον Σνόουντεν και εφημερίδες τις οποίες δεν κατονόμασε, ότι βοηθούν τους εχθρούς της Βρετανίας επιτρέποντάς τους να αποφεύγουν την παρακολούθησή τους από τις υπηρεσίες πληροφοριών της και υποστήριξε ότι, ως αποτέλεσμα, θα είναι δυσκολότερο να παραμείνει η Βρετανία ασφαλής.

Αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες της βρετανικής υπηρεσίας υποκλοπών GCJQ και τη συνεργασία της με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και έχουν προκαλέσει την οργή πολλών βουλευτών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος του Κάμερον οι οποίοι θεωρούν πως υπέστη βλάβη η εθνική ασφάλεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024