Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρεπουμπλικανοί προς ΕΕ: «Να λέτε κι ευχαριστώ» για τις παρακολουθήσεις

Ρεπουμπλικανοί προς ΕΕ: «Να λέτε κι ευχαριστώ» για τις παρακολουθήσεις

O ρεπουμπλικανός επικεφαλής της επιτροπής της αμερικανικής Βουλής για τη συλλογή πληροφοριών υπερασπίζεται το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της NSA στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας πως οι αποσπασματικές αποκαλύψεις συγκαλύπτουν το όφελος που έχει και η ΕΕ από την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων. «Αν ήξεραν περί τίνος επρόκειτο, οι Γάλλοι θα έπρεπε να χειροκροτούν και να ανοίγουν σαμπάνιες» λέει ο Μάικ Ρότζερς, ενώ άλλος ρεπουμπλικανός βουλευτής συνιστά στον Ομπάμα να «σταματήσει να κρατά θέση άμυνας» για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων.

O ρεπουμπλικανός επικεφαλής της επιτροπής της αμερικανικής Βουλής για τη συλλογή πληροφοριών, Μάικ Ρότζερς, υπερασπίζεται το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της NSA στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας πως οι αποσπασματικές αποκαλύψεις συγκαλύπτουν το όφελος που έχει και η ΕΕ από την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων.

Μιλώντας στο CNN, ο Μάικ Ρότζερς υπερασπίστηκε τις παρακολουθήσεις τονίζοντας (με αφορμή το θέμα της Γαλλίας) πως δεν στοχεύουν γάλλους πολίτες, αλλά ύποπτες συνομιλίες, η παρακολούθηση των οποίων καθιστά ασφαλέστερη και την ίδια τη Γαλλία.

Μάλιστα, επέκρινε ως παραπλανητικές τις αναφορές στα ΜΜΕ, λέγοντας πως, καθώς είναι αποσπασματικές, δεν παρουσιάζουν το πραγματικό έργο της NSA και των υπηρεσιών πληροφοριών εν γένει.

«Αν ήξεραν περί τίνος επρόκειτο, οι Γάλλοι θα έπρεπε να χειροκροτούν και να ανοίγουν σαμπάνιες» είπε ο Μάικ Ρότζερς.

Πρότεινε μάλιστα στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες να εξετάσουν καλύτερα το πώς λειτουργούν οι αμερικανικές υπηρεσίες , η εποπτεία των οποίων, υποστήριξε, είναι πολύ καλύτερη των ευρωπαϊκών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και άλλος ρεπουμπλικανός βουλευτής, ο Πίτερ Κίνγκ (που έχει διατελέσει επικεφαλής της επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας της αμερικανικής Βουλής).

Ο Κινγκ, όπως αναφέρει το Reuters, υπερασπίστηκε το πρόγραμμα παρακολουθήσεων και συνέστησε μάλιστα στον Ομπάμα να «σταματήσει να κρατά θέση άμυνας» στο ζήτημα.

«Πιστεύω πως ο πρόεδρος θα έπρεπε να σταματήσει να ζητά συγγνώμη, να σταματήσει να κρατά θέση άμυνας» είπε ο Κινγκ.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η NSA έχει σώσει εκατοντάδες ζωές, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στη Γαλλία και στη Γερμανία και σε όλη την Ευρώπη» τόνισε.

Και πέρασε στην αντεπίθεση: «Και μιλάνε οι Γάλλοι; Στην πραγματικότητα, έχουν κάνει παρακολουθήσεις εναντίον των ΗΠΑ, και της κυβέρνησης και επιχειρήσεων» είπε, ενώ «όσο αφορά τη Γερμανία, εκεί ξεκίνησε η συνωμοσία του Αμβούργου που οδήγησε στην 11 Σεπτεμβρίου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Φέρτε μας το ευρωπαϊκό...» - Όλα όσα έγιναν στην υποδοχή του Ολυμπιακού μετά τη μυθική νίκη επί της Άστον Βίλα

Τα λόγια είναι λίγα μπροστά στον νέο άθλο του Ολυμπιακού. Πρόκειται για μία νίκη που θα θυμούνται οι φίλαθλοι της ομάδας για πολλά χρόνια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024