Καταρρίφθηκε και δεύτερο «αμφίβολο» περιστατικό

Το ζευγάρι Ρομά της «μικρής Μαρίας της Ιρλανδίας» είναι όντως οι γονείς της

Το ζευγάρι Ρομά της «μικρής Μαρίας της Ιρλανδίας» είναι όντως οι γονείς της
Oι δύο οικογένειες Ρομά στην Ιρλανδία επέμεναν πως μόνος λόγος που προέκυψαν οι «αμφιβολίες» ήταν η υπόθεση της μικρής Μαρίας   (Φωτογραφία:  Reuters )
in.gr audio player
Δουβλίνο
Τα τεστ DNA απέδειξαν ότι το ζευγάρι των δύο Ρομά στο Δουβλίνο είναι όντως οι γονείς του επτάχρονου ξανθού κοριτσιού, για το οποίο γείτονες και αστυνομία είχαν «αμφιβολίες» -προφανώς στον απόηχο της υπόθεσης της μικρής Μαρίας των Φαρσάλων.

Το ίδιο έδειξαν τα τεστ DNA και για δεύτερο ξανθό παιδί άλλης οικογένειας Ρομά στην Ιρλανδία, το οποίο επίσης έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά του.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει εξηγήσεις από τις τοπικές αρχές για τον χειρισμό των δύο περιστατικών.

Tα δύο παιδάκια, η επτάχρονη της οικογένειας από το Δουβλίνο και ένα δίχρονο αγόρι οικογένειας από άλλο σημείο της χώρας, είχαν απομακρυνθεί για δύο νύχτες από τους γονείς τους.

Στην περίπτωση της επτάχρονης, οι τοπικές αρχές επιδίωκαν δικαστική διαταγή για παραμονή του κοριτσιού στις κρατικές υπηρεσίες μέχρι τα αποτελέσματα των γενετικών εξετάσεων.

Oι δύο οικογένειες επέμεναν εξαρχής πως μόνος λόγος που προέκυψαν οι «αμφιβολίες» ήταν η υπόθεση της μικρής Μαρίας στα Φάρσαλα, η οποία έχει απασχολήσει εκτενώς τον ευρωπαϊκό τύπο.

Μετά την επανένωση της επτάχρονης με την οικογένειά της, οι γονείς εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζουν ότι «δεν δέχονται πως υπήρχε σε καμία περίπτωση επαρκής βάση για να πάρουν το παιδί».

Όπως αναφέρουν οι Irish Times, ο ιρλανδός υπουργός Δικαιοσύνης Άλαν Σάτερ ζήτησε εξηγήσεις από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, λέγοντας πως οι αμφιβολίες για τη σχέση των ζευγαριών με τα παιδιά αποδείχθηκαν αβάσιμες.

Σημειώνοντας πως δεν αμφισβητεί ότι οι τοπικές αρχές ενέργησαν «καλή τη πίστει», ο υπουργός ανέφερε ότι έχει «ανησυχίες σε σχέση με τις δύο υποθέσεις» και ζήτησε αναφορά σχετικά με το υπόβαθρό τους.

Newsroom ΔΟΛ

Προηγούμενο άρθρο
Εκκρεμεί έλεγχος DNA
Μικρή «Μαρία» και στην Ιρλανδία; (22/10/13)
14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη