Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι πυροσβέστες στα πύρινα μέτωπα της Αυστραλίας

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι πυροσβέστες στα πύρινα μέτωπα της Αυστραλίας

Μάχη με το χρόνο προκειμένου να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τις τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται από την περασμένη Πέμπτη εξακολουθούν να δίνουν χιλιάδες πυροσβέστες και εθελοντές στην Αυστραλία. Η Πυροσβεστική αποφάσισε να «συνενώσει» δύο από τα πλέον επικίνδυνα μέτωπα, προκειμένου να τα ελέγξει.

Μάχη με το χρόνο προκειμένου να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τις τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται από την περασμένη Πέμπτη εξακολουθούν να δίνουν χιλιάδες πυροσβέστες και εθελοντές στην Αυστραλία.

Η Πυροσβεστική αποφάσισε να «συνενώσει» δύο από τα πλέον επικίνδυνα μέτωπα στα Γαλάζια Όρη, προκειμένου να τα ελέγξει.

Τουλάχιστον 60 είναι τα ενεργά μέτωπα, με τα 13 από αυτά να μην έχουν ακόμα τεθεί υπό έλεγχο.

Στη Νέα Νότια Ουαλία έχουν καταστραφεί 200 σπίτια και τμήματα της περιοχής έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ένας άνδρας πέθανε από πιθανή καρδιακή προσβολή την περασμένη εβδομάδα, στην προσπάθειά του να σώσει το σπίτι του από τις φλόγες.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σε πολλές περιοχές του Σίδνεϊ έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα, με τον συνδυασμό καπνού και τέφρας να έχουν καλύψει μεγάλο μέρος της πόλης.

Χιλιάδες πυροσβέστες, εκατοντάδες πυροσβεστικά οχήματα και 90 αεροσκάφη μάχονται με τις φλόγες που έχουν απανθρακώσει τουλάχιστον 300.000 στρέμματα.

Το πρωί της Τρίτης η ένταση των ανέμων είχε μειωθεί, οι θερμοκρασία δεν είχε ανέβει πολύ και σημειώθηκαν ασθενείς βροχοπτώσεις.
{{{ map }}}
Ωστόσο, οι Αρχές φοβούνται ότι αυτές οι ευνοϊκές συνθήκες δεν θα διαρκέσουν για πολύ. Όπως ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, μία καταιγίδα κινείται προς την περιοχή και αναμένεται να προκαλέσει δυνατούς ανέμους με ριπές που θα φτάνουν τα 50χλμ την ώρα, ενώ η θερμοκρασία την Τετάρτη θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024