Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λίστες επαφών εκατομμυρίων χρηστών στο Διαδίκτυο συλλέγει η NSA

Λίστες επαφών εκατομμυρίων χρηστών στο Διαδίκτυο συλλέγει η NSA

Ατελείωτες οι αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες της αμερικανικής υπηρεσίας NSA: Η Washington Post υποστηρίζει ότι η υπηρεσία συλλέγει τις λίστες επαφών εκατομμυρίων χρηστών που χρησιμοποιούν υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομίου και συνομιλιών chat. Μάλιστα, ο όγκος των πληροφοριών ήταν τέτοιος που οδήγησαν τα συστήματα της υπηρεσίας στο όριο των αποθηκευτικών τους δυνατοτήτων -εξαιτίας και του προβλήματος του spam, από το οποίο τελικά ούτε η NSA δεν κατάφερε να γλιτώσει.

Ατελείωτες οι αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες της αμερικανικής υπηρεσίας NSA: Η Washington Post υποστηρίζει ότι η υπηρεσία συλλέγει τις λίστες επαφών εκατομμυρίων χρηστών που χρησιμοποιούν υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομίου και συνομιλιών chat.

Μάλιστα, ο όγκος των πληροφοριών ήταν τέτοιος που οδήγησαν τα συστήματα της υπηρεσίας στο όριο των αποθηκευτικών τους δυνατοτήτων -εξαιτίας και του προβλήματος του spam, από το οποίο τελικά ούτε η NSA δεν κατάφερε να γλιτώσει.

Στα πρόσωπα των οποίων οι λίστες επαφών αποθηκεύονται από την NSA βρίσκονται και αρκετοί Αμερικανοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία επικαλείται απόρρητα έγγραφα στα οποία απέκτησε πρόσβαση μέσω του Σνόουντεν. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τις πληροφορίες επιβεβαίωσαν και στελέχητ της υπηρεσίας.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρει φερόμενο έγγραφο της υπηρεσίας στο οποίο παρουσιάζονται οι δραστηριότητές της, σε μία μόνο ημέρα το 2012 συνελέγησαν συνολικά περίπου 688.000 «καρνέ» επαφών.

Σκοπός της υπηρεσίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι να «χαρτογραφήσει» τις σχέσεις και τις διασυνδέσεις μεταξύ πιθανών στόχων. Η ίδια η υπηρεσία, σε επικονωνία της με την εφημερίδα, τόνισε ότι αναζητεί πληροφορίες γύρω από «νόμιμους στόχους» παρακολούθησης και δεν ενδιαφέρεται για τις προσωπικές επαφές πολιτών.

Η ίδια η συλλογή των επαφών δεν γίνεται σε αμερικανικό έδαφος (όπου και θα ήταν παράνομη, σημείωνει το δημοσίευμα), και οι λίστες φτάνουν στην NSA μέσω ξένων εταιρειών τηλεπικοινωνιών ή «άλλων υπηρεσιών», αναφέρεται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Λαμία – Άρης

LIVE: Λαμία – Άρης. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – Άρης για την 9η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 2 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024