Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Δεκάδες νεκροί» σε νέο ναυάγιο με μετανάστες στη Σικελία

«Δεκάδες νεκροί» σε νέο ναυάγιο με μετανάστες στη Σικελία

Δεκάδες είναι οι νεκροί από το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σικελίας, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή. Σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 250 Αφρικανοί μετανάστες ανετράπη. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων είναι προς το παρόν συγκεχυμένες. Η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI και το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων κάνουν λόγο για 12 νεκρούς, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Ansa ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 50, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Δεκάδες είναι οι νεκροί από το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σικελίας, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή.

Σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 250 Αφρικανοί μετανάστες ανετράπη, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών είναι προς το παρόν συγκεχυμένες. Η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI και το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων κάνουν λόγο για 12 νεκρούς, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Ansa ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 50, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας, από την πλευρά του, κάνει λόγο για 27 νεκρούς.

Σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερα επιχειρούν στην περιοχή και περισυλλέγουν επιζώντες. Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχει και ένα αλιευτικό το οποίο βρισκόταν κοντά στο σημείο του ναυαγίου.

Το πλοίο αυτό βυθίστηκε σε απόσταση 70 μιλίων βορείως της Μάλτας, κοντά στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Το σκάφος φαίνεται πως ανετράπη λόγω του υπερβολικού αριθμού των επιβατών που μετέφερε.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 200 άνθρωποι στη θάλασσα και τα ελικόπτερα τους περισυλλέγουν» δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής επισημαίνοντας.

Σε εξέλιξη παραμένουν την ίδια στιγμή οι έρευνες για τον εντοπισμό μεταναστών των οποίων η τύχη εξακολουθεί να αγνοείται μετά την τραγωδία της περασμένης εβδομάδας.

Οι δύτες εντόπισαν την Παρασκευή ανοιχτά της Λαμπεντούζα άλλες οκτώ σορούς, με τις οποίες ανήλθε σε συνολικά 319 ο προσωρινός απολογισμός των νεκρών από το ναυάγιο της 3ης Οκτωβρίου.

Οι επιζώντες του ναυαγίου ανέρχονται σε 155.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό κι άλλων σορών στην θάλασσα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα μέσα στο βυθισμένο πλοίο.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες για να μειωθεί ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο υποδοχής μεταναστών της Λαμπεντούζα, το οποίο έχει δυνατότητα φιλοξενίας μόνο 250 ανθρώπων.

Τις τελευταίες ημέρες σχεδόν 1.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί σε αυτό, με αποτέλεσμα πολλοί να μην βρίσκουν ούτε κάποιο καταφύγιο για να προφυλαχθούν από τη βροχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024