Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καθαιρείται στις ΗΠΑ στρατηγός υπεύθυνος για πυρηνικά όπλα

Καθαιρείται στις ΗΠΑ στρατηγός υπεύθυνος για πυρηνικά όπλα

Απομακρύνεται από τη θέση του ο υποπτέραρχος Μάικλ Κάρεϊ, υπεύθυνος για το οπλοστάσιο των διηπειρωτικών πυραύλων της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς το Πεντάγωνο «έχασε την πίστη και την εμπιστοσύνη του» στο πρόσωπό του, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας. Οι ακριβείς λόγοι της καρατόμησης δεν κατέστησαν άμεσα σαφείς.

Απομακρύνεται από τη θέση του ο υποπτέραρχος Μάικλ Κάρεϊ, υπεύθυνος για το οπλοστάσιο των διηπειρωτικών πυραύλων της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς το Πεντάγωνο «έχασε την πίστη και την εμπιστοσύνη του» στο πρόσωπό του, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

Η ακριβής αιτία της καρατόμησης του υποπτέραρχου Μάικλ Κάρεϊ από τα καθήκοντά του δεν έχει διευκρινιστεί.

Ο αξιωματούχος που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επισήμανε πάντως πως η απομάκρυνση δεν συνδέεται με τη λειτουργικότητα του πυρηνικού οπλοστασίου, το οποίο υπογράμμισε πως είναι ασφαλές.

Την απόφαση για την απόλυση του Μάικλ Κάρεϊ έλαβε ο αντιπτέραρχος Τζέιμς Κοβάλσκι, επικεφαλής της Διοίκησης Παγκόσμιας Κρούσης της Πολεμικής Αεροπορίας (AFGSC) των ΗΠΑ.

Ο υποπτέραρχος ήταν επικεφαλής για τη συντήρηση διηπειρωτικών πυραύλων σε τρεις βάσεις κατά μήκος των ΗΠΑ -συνολικά 450 πυραύλους.

Είχε προηγηθεί την Τετάρτη η παύση από το Πολεμικό Ναυτικό του ναυάρχου Τιμ Τζιαρντίνα, επικεφαλής για την επιθεώρηση πυρηνικών όπλων. Η απομάκρυνση ήλθε εξαιτίας της εμπλοκής του σε παράνομο τζόγο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024