Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φονικό το σφυροκόπημα του Εγκέλαδου στο Πακιστάν, τουλάχιστον 245 νεκροί

Φονικό το σφυροκόπημα του Εγκέλαδου στο Πακιστάν, τουλάχιστον 245 νεκροί

Πολλοί και ισχυρότατοι μετασεισμοί ακολούθησαν το χτύπημα του Εγκέλαδου με 7,7 βαθμούς στο κεντρικό Πακιστάν, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο εν μέσω ερειπίων. Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 245 νεκρούς, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Ο σεισμός ήταν τόσο δυνατός που, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν κάτοικοι, προκάλεσε και την «ανάδυση» μικρού νησιού στον κόλπο του Ομάν.

Πολλοί και ισχυρότατοι μετασεισμοί ακολούθησαν το χτύπημα του Εγκέλαδου με 7,7 βαθμούς στο κεντρικό Πακιστάν, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο εν μέσω ερειπίων. Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 245 νεκρούς, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο αναθεώρησε το μέγεθος του πρώτου σεισμού σε 7,7 βαθμούς (από το αρχικό 7,8) με επίκεντρο κοντά στο Αουαράν, στην επαρχία Βαλουχιστάν του κεντρικού Πακιστάν. Το εστιακό βάθος ήταν στα 20 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός ήταν τόσο δυνατός που φέρεται, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν κάτοικοι, προκάλεσε και την «ανάδυση» μικρού νησιού στον κόλπο του Ομάν, στο λιμάνι Γκουαντάρ στη δυτική ακτογραμμή του Πακιστάν.

Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, οι ισχυρότεροι των οποίων ξεπερνούσαν τους 5 βαθμούς. Ο πρώτος σεισμός έγινε αισθητός όχι μόνο σε ολόκληρο το Πακιστάν αλλά και στις γύρω χώρες.

«Ξεκινήσαμε ήδη να θάβουμε τους νεκρούς» ανέφερε στο Reuters ο Αμπντούλ Ρασίντ Γκογκαζάι, αναπληρωτής επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας. {{{ map }}}

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Βαλουχιστάν, τουλάχιστον 245 είναι ο οι νεκροί, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 340.

Στην αποκομμένη ορεινή περιοχή γύρω από το Αουαράν έχουν σταλεί στρατιωτικά ελικόπτερα και έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις του πακιστανικού στρατού για τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024