Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανοιχτός σε απευθείας διαπραγμάτευση με το Ιράν ο Ομπάμα εάν «δει» πράξεις

Ανοιχτός σε απευθείας διαπραγμάτευση με το Ιράν ο Ομπάμα εάν «δει» πράξεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης είναι ο Μπαράκ Ομπάμα εφόσον η Ισλαμική Δημοκρατία προτίθεται πράγματι να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ -χαρακτηρίζοντας θετική τη συνέντευξη του προέδρου Χασάν Ροχανί στο NBC, σημειώνοντας όμως ότι «οι πράξεις είναι πιο σημαντικές από τα λόγια». Απόπειρα να εξαπατήσει τη διεθνή κοινότητα βλέπει την ίδια στιγμή το Ισραήλ στις διαβεβαιώσεις ότι το Ιράν δεν θα φτιάξει ποτέ πυρηνικό όπλο.

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης είναι ο Μπαράκ Ομπάμα, μόνο όμως εφόσον η Ισλαμική Δημοκρατία προτίθεται πράγματι να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Αναφερόμενος στη συνέντευξη του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί στο δίκτυο NBC News, ο Κάρνεϊ δήλωσε ότι η ρητορική του ακούστηκε θετική, όμως συμπλήρωσε πως «οι πράξεις είναι πιο σημαντικές από τα λόγια».

Κατά την πρώτη προεκλογική εκστρατεία του, το 2008, ο Ομπάμα είχε δηλώσει ότι υπό ορισμένες συνθήκες θα προχωρούσε σε απευθείας διαπραγματεύσεις με το Ιράν.

Σύμφωνα με τον Τζέι Κάρνεϊ η θέση του Αμερικανού προέδρου για το θέμα αυτό δεν έχει αλλάξει.

Ο Ομπάμα θα ήταν πρόθυμος να ξεκινήσει διμερείς διαπραγματεύσεις εφόσον οι Ιρανοί αντιμετώπιζαν σοβαρά το αίτημα της διεθνούς κοινότητας να εγκαταλείψουν το πυρηνικό πρόγραμμά τους, επισήμανε.

«Αυτή είναι η θέση που έχουμε σήμερα» προσέθεσε.

Δεδομένου ότι αμφότεροι Ομπάμα και Ροχανί θα παραστούν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την επόμενη εβδομάδα, διατυπώθηκαν πολλές εικασίες ότι οι δύο ηγέτες ενδέχεται να έχουν κάποια συνάντηση μεταξύ τους.

Ο Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν έχει υπάρχει κάποιος σχετικός προγραμματισμός.

Απόπειρα να εξαπατήσει τη διεθνή κοινότητα βλέπει την ίδια στιγμή το Ισραήλ στις διαβεβαιώσεις Ροχανί ότι το Ιράν δεν θα φτιάξει ποτέ πυρηνικό όπλο.

«Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις ψεύτικες δηλώσεις του Ιρανού προέδρου» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024