Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στους 80 οι νεκροί από τους κυκλώνες στο Μεξικό, αγνοούνται 58 άτομα

Στους 80 οι νεκροί από τους κυκλώνες στο Μεξικό, αγνοούνται 58 άτομα

Το σφυροκόπημα του κυκλώνα Μανουέλ, ο οποίος κινείται στο βορειοδυτικό Μεξικό, συνεχίζεται στη χώρα ενώ 58 άτομα αγνοούνται στο χωριό Πιντάδα μετά την κατολίσθηση που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές. Ο μέχρι τώρα αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα Ίνγκριντ, που έχει διαλυθεί, και τον Μανουέλ, που είχε ξεκινήσει ως τροπική καταιγίδα αλλά έχει ενισχυθεί σε κυκλώνα, φτάνει τουλάχιστον τους 80 χωρίς να υπολογίζονται οι αγνοούμενοι. Δεν αποκλείουν νέες κατολισθήσεις οι Αρχές.

Το σφυροκόπημα του κυκλώνα Μανουέλ, ο οποίος κινείται στο βορειοδυτικό Μεξικό, συνεχίζεται στη χώρα ενώ 58 άτομα αγνοούνται στο χωριό Πιντάδα μετά την κατολίσθηση που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές. Ο μέχρι τώρα αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα Ίνγκριντ, που έχει διαλυθεί, και τον Μανουέλ, που είχε ξεκινήσει ως τροπική καταιγίδα αλλά έχει ενισχυθεί σε κυκλώνα, φτάνει τουλάχιστον τους 80 χωρίς να υπολογίζονται οι αγνοούμενοι.

H πορεία του Μανουέλ θα τον φέρει στη βορειοδυτική ακτή της χώρας. Θα είναι το τρίτο χτύπημα στην περιοχή, μετά το πρώτο κύμα κακοκαιρίας που είχε φέρει ο Μανουέλ το Σαββατοκύριακο και την άφιξη της Ίνγκριντ.

Ως εκ τούτου, οι αρχές δεν αποκλείουν νέες κατολισθήσεις.

Ο απολογισμός των νεκρών αναθεωρήθηκε στους 80 το βράδυ της Τετάρτης. Οι αρχές επισημαίνουν πως δεν συμπεριλαμβάνονται μεν οι 58 αγνοούμενοι στο Πιντάδα, αλλά θεωρείται πολύ πιθανό πως οι αγνοούμενοι κάτοικοι του χωριού έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι βροχές που συνεχίζονται σε ολόκληρη την επαρχία Γκερέρο, όπου βρίσκεται και το Πιντάδα, δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο των συνεργείων και τον απεγκλωβισμό δεκάδων άλλων κατοίκων.

Οι ζημιές από την πολυήμερη κακοκαιρία είναι τεράστιες και το σκηνικό καταστροφικό. Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, έχουν καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές 35.000 κατοικίες ενώ σε μεγάλο τμήμα της επαρχίας οι κάτοικοι έχουν καταλήξει να μετακινούνται με αυτοσχέδιες βάρκες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Άρση Βαρών: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο δις πρωταθλητής Ευρώπης Ολεξάντρ Πελεσένκο (pic)

Ο Ουκρανός δις πρωταθλητής Ευρώπης, Ολεξάντρ Πελεσένκο, έπεσε νεκρός στον πόλεμο κατά των Ρώσων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024