Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Θα παραμείνω στην πολιτική» και εκτός Βουλής διακηρύσσει ο Μπερλουσκόνι

«Θα παραμείνω στην πολιτική» και εκτός Βουλής διακηρύσσει ο Μπερλουσκόνι

Διακήρυξη παραμονής στην πολιτική ανεξαρτήτως της αποπομπής του ή μη από τη Γερουσία, οξύτατη επίθεση στον... προαιώνιο εχθρό (τους δικαστές) μαζί με διακήρυξη απόλυτης αθωότητας για όλα, διατήρηση της στήριξης της κεντροδεξιάς (άνευ απροόπτου πάντα) στην κυβέρνηση Λέτα, και κάλεσμα «αφύπνισης» στους Ιταλούς να σηκώσουν ξανά τη σημαία της Forza Italia και να «επαναστατήσουν» μαζί του απέναντι στην Αριστερά, περιείχε το πολυαναμενόμενο μήνυμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι -που συνειδητοποιεί πως κλείνει ο κύκλος της κοινοβουλευτικής του πορείας, αλλά δεν «παραδίνεται»...

Διακήρυξη παραμονής στην πολιτική ανεξαρτήτως της αποπομπής του ή μη από τη Γερουσία, οξύτατη επίθεση στον… προαιώνιο εχθρό (τους δικαστές) μαζί με διακήρυξη απόλυτης αθωότητας για όλα, διατήρηση της στήριξης της κεντροδεξιάς (άνευ απροόπτου πάντα) στην κυβέρνηση Λέτα, και κάλεσμα «αφύπνισης» στους Ιταλούς να σηκώσουν ξανά τη σημαία της Forza Italia και να «επαναστατήσουν» μαζί του απέναντι στην Αριστερά, περιείχε το πολυαναμενόμενο μήνυμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι -που συνειδητοποιεί πως κλείνει ο κύκλος της κοινοβουλευτικής του πορείας, αλλά δεν «παραδίνεται»…

Το μήνυμα του αρχηγού της μπερλουσκονικής δεξιάς δόθηκε στη δημοσιότητα πριν την πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της ιταλικής Γερουσίας σχετικά με την αποπομπή ή μη του Καβαλιέρε, εξαιτίας της οριστικής καταδίκης για την υπόθεση της Mediaset (διαδικασία η οποία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τα τέλη Σεπτεμβρίου).

Το περιεχόμενο του μηνύματος, διάρκειας 16 λεπτών, ήταν πιο «μαλακό» συγκριτικά με το κλίμα που είχε καλλιεργηθεί από στελέχη της μπερλουσκονικής δεξιάς που προϊδέαζαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός ίσως έριχνε τους τίτλους τέλους της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, τραβώντας το χαλί κάτω από τα πόδια του και οδηγώντας την Ιταλία σε πρόωρες εκλογές.

Ο Καβαλιέρε (σε αυτή τη φάση τουλάχιστον) διατηρεί τη στήριξη στο κυβερνητικό σχήμα, είναι σαφές όμως πως θα συνεχίσει παράλληλα να προωθεί πιεστικά την ατζέντα του (ιδίως στο θέμα της μείωσης των φόρων), και εξίσου σαφές είναι πως το μπερλουσκονικό στρατόπεδο προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα και ήδη ζητά από τους Ιταλούς να καταστήσουν τη δεξιά πλειοψηφική δύναμη.

«Θα μείνω για πάντα κοντά σας ακόμη και αν η Γερουσία με αποπέμψει» διεμήνυσε ο Μπερλουσκόνι, και επιβεβαιώνοντας την επανάκαμψη της Forza Italia με την οποία έκανε την είσοδό του στην πολιτική το 1994, κάλεσε τους Ιταλούς να σηκώσουν τη σημαία της και να «εξεγερθούν» μαζί του για την απελευθέρωση της χώρας από τη «δικαστική, οικονομική καταπίεση».

«Τότε έλεγα ότι το κάνω από αγάπη για την πατρίδα» είπε αναφερόμενος στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα με το οποίο ανακοίνωνε το 1994 την ίδρυση της Forza Italia. «Την αγαπώ ακόμη» συνέχισε και κάλεσε τους «τίμιους και υπεύθυνους πολίτες που αγαπούν την Ιταλία και την ελευθερία» να σηκώσουν στα χέρια τους τη σημαία της Forza Italia και να κινητοποιηθούν πολιτικά «πριν έρθει η καταστροφή».

«Πληρώνω βαρύ τίμημα γιατί σταμάτησα την Αριστερά» είπε και συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο ανέφερε: «Είμαι εδώ για να ζητήσω από όλους σας να ανοίξετε τα μάτια, να βγείτε μπροστά για να αντιμετωπίσετε αυτή την Αριστερά».

«Ήρθε η στιγμή να ξυπνήσουμε. Να ακουστείτε. Έχετε καθήκον να κάνετε κάτι μεγάλο για να βγούμε από την κατάσταση στην οποία οδηγηθήκαμε» δήλωσε απευθυνόμενος ξανά και ξανά στους «τίμιους» και «υπεύθυνους» πολίτες «που αγαπούν την Ιταλία».

Χαρακτήρισε την Forza Italia όχι ένα κόμμα, αλλά ιδέα, ένα εθνικό εγχείρημα, μία δύναμη, που τόνισε, πως πρέπει να κατακτήσει την πλειοψηφία, γιατί μόνο με μία πραγματική και αυτόνομη πλειοψηφία μπορεί να προωθηθεί το καλό της χώρας. Και κάλεσε τους Ιταλούς να γίνουν «απόστολοι της Forza Italia».

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα άρχισε με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να διακηρύσσει επί τέσσερις φορές ότι είναι αθώος και να επιτίθεται στο γνωστό ύφος στο δικαστικό σώμα, λέγοντας ότι υπήρξε ανέκαθεν στόχος πρωτοφανούς κατατρεγμού, και η Δικαιοσύνη εισέβαλε σε κάθε πτυχή της προσωπικής και επαγγελματικής του ζωής. «Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε να μείνει η Ιταλία με μία άρρωστη Δικαιοσύνη» δήλωσε.

Και το μήνυμα ολοκληρώθηκε με τον Καβαλιέρε να επαναλαμβάνει τρεις φορές «Forza Italia» και «Forza Libertà», λέγοντας πως ανέκαθεν είχε και είναι σίγουρος πως θα εξακολουθήσει να έχει τη στήριξη των πολιτιών είτε βρίσκεται εντός, είτε εκτός Κοινοβουλίου.

Ευαγγελία Μπίφη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρση Βαρών: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο δις πρωταθλητής Ευρώπης Ολεξάντρ Πελεσένκο (pic)

Ο Ουκρανός δις πρωταθλητής Ευρώπης, Ολεξάντρ Πελεσένκο, έπεσε νεκρός στον πόλεμο κατά των Ρώσων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024