Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Για αύξηση κοινωνικών εντάσεων μιλά ο ξένος Τύπος μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα

Για αύξηση κοινωνικών εντάσεων μιλά ο ξένος Τύπος μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα

Την είδηση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για αύξηση των κοινωνικών εντάσεων στη χτυπημένη από την οικονομική κρίση Αθήνα. Οι μεγάλες εφημερίδες και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αναφέρονται στο χρονικό της δολοφονίας και στη σύλληψη μέλους της Χρυσής Αυγής και μιλούν για πόλωση και υποβόσκουσα οργή.

Την είδηση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για αύξηση των κοινωνικών εντάσεων στη χτυπημένη από την οικονομική κρίση Αθήνα.

«Αριστερός μουσικός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα. Ύποπτος είναι ένα μέλος του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή» γράφει το BBC, αναφέροντας ότι οι κοινωνικές εντάσεις έχουν αυξηθεί καθώς οι Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι εδώ και χρόνια με μέτρα λιτότητας.

Στην έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής αναφέρεται ο Guardian.

«Η φερόμενη ως δολοφονία ενός εξέχοντος αριστερού καλλιτέχνη της χιπ χοπ από ένα καθ’ ομολογίαν μέλος του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή έχει ανεβάσει στα ύψη τις πολιτικές εντάσεις στην Ελλάδα» γράφει η βρετανική εφημερίδα.

«Σε ένα κλίμα στο οποίο επικρατεί όλο και μεγαλύτερη πόλωση, εξαιτίας της οικονομικής απόγνωσης -και της αυξημένης στήριξης για τη Χρυσή Αυγή- η αντίδραση υπήρξε έντονη» προσθέτει ο Guardian, μιλώντας για τη συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων στο σημείο της δολοφονίας.

Η δολοφονία «ενός αντι-φασίστα καλλιτέχνη, σύμφωνα με πληροφορίες στα χέρια ενός ύποπτου ως νεο-Ναζί, αύξησε τις κοινωνικές εντάσεις» αναφέρει η Huffington Post.

«Η Χρυσή Αυγή αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη, αλλά το περιστατικό είναι πιθανό να βάλει φωτιά στην επισφαλή κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, όπου η οργή υποβόσκει για πάνω από τέσσερα χρόνια περικοπών» τονίζει η εφημερίδα.

«Η δολοφονία έθιξε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο στην Ελλάδα και αξιωματούχοι της κυβέρνησης, πολιτικά κόμματα και αντιφασιστικές οργανώσεις έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Χρυσή Αυγή για την επίθεση» γράφει το πρακτορείο Reuters.

Την είδηση της δολοφονίας μεταδίδει και το Spiegel. «Δεδομένης της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, οι φασίστες ανατροφοδοτήθηκαν με ξενοφοβικά συνθήματα» γράφει το γερμανικό περιοδικό.

«Φόβους πολιτικής βίας προκαλεί δολοφονία» στην Ελλάδα είναι ο τίτλος της Wall Street Journal. Η εφημερίδα τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να καθησυχάσει τις ανησυχίες που προκάλεσε η δολοφονία, η οποία, όπως γράφει ο συντάκτης, έρχεται μετά από σειρά βίαιων επιθέσεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από μέλη του κόμματος κατά πολιτικών τους αντιπάλων. Η εφημερίδα αναφέρεται και στην επίθεση κατά αφισοκολλητών του ΚΚΕ.

«Εξτρεμιστικές τακτικές έχουν χαρακτηρίσει το κόμμα της Χρυσής Αυγής κατά το παρελθόν. Έχει επικεντρωθεί κυρίως στο μεταναστευτικό, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, οπαδοί του κόμματος έχουν συγκρουστεί με αριστερούς αναρχικούς, μεταξύ άλλων» γράφει η εφημερίδα.

«Αν και το κόμμα έχει κατηγορηθεί για πολλές βίαιες επιθέσεις κατά το παρελθόν, η δολοφονία που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας αποτελεί το πιο σοβαρό περιστατικό βίας που αποδίδεται άμεσα σε μέλος της εξτρεμιστικής οργάνωσης» γράφει η Washington Post.

«Η δολοφονία δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο μια κατάσταση ήδη δύσκολη σε μία χώρα που έχει γονατίσει η οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβάλει ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ ως όρους για τα πακέτα βοήθειας» γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Το χρονικό της επίθεσης καταγράφει και η Corriere della Sera, ενώ την είδηση μεταδίδουν πολλά ξένα δίκτυα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024