Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απανθρακωμένος βρέθηκε ο Αυστριακός που σκότωσε τέσσερις στο Άναμπεργκ

Απανθρακωμένος βρέθηκε ο Αυστριακός που σκότωσε τέσσερις στο Άναμπεργκ

Τη σορό του 55χρονου βαριά οπλισμένου κυνηγού, που σκότωσε τρεις αστυνομικούς και έναν οδηγό ασθενοφόρου δυτικά της Βιέννης πριν διαφύγει στο αγρόκτημά του και πολιορκηθεί για ώρες από την αστυνομία, βρήκαν απανθρακωμένη οι ειδικές δυνάμεις της αυστριακής αστυνομίας στο υπόγειο του σπιτιού του. Η σορός είναι καμένη σε σημείο που η ταυτοποίησή της δεν μπορεί να γίνει άμεσα, αλλά η αστυνομία θεωρεί με βεβαιότητα πως πρόκειται για τον άνδρα και πιστεύει πως η φωτιά τέθηκε από τον ίδιο.

Τη σορό του 55χρονου βαριά οπλισμένου κυνηγού, που σκότωσε τρεις αστυνομικούς και έναν οδηγό ασθενοφόρου δυτικά της Βιέννης πριν διαφύγει στο αγρόκτημά του και πολιορκηθεί για ώρες από την αστυνομία, βρήκαν απανθρακωμένη οι ειδικές δυνάμεις της αυστριακής αστυνομίας στο υπόγειο του σπιτιού του.

Η σορός είναι καμένη σε σημείο που η ταυτοποίησή της δεν μπορεί να γίνει άμεσα, αλλά η αστυνομία θεωρεί με βεβαιότητα πως πρόκειται για τον άνδρα και πιστεύει πως η φωτιά τέθηκε από τον ίδιο.

Το ασυνήθιστο για την ήρεμη περιοχή της Αυστρίας θρίλερ είχε ξεκινήσει το μεσημέρι της Τρίτης και είχε προκαλέσει τεράστια κινητοποιήση της αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων -το απόγευμα μάλιστα, κινητοποιήθηκαν μέχρι και τρία τανκς.

Ο 55χρονος είχε διαφύγει με το αυτοκίνητο από το σημείο που σκότωσε συνολικά τέσσερα άτομα (τρεις αστυνομικούς και έναν οδηγό ασθενοφόρου) και πήγε στο αγρόκτημά του. Γρήγορα πολιορκήθηκε από ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας, εναντίον των οποίων πυροβολούσε σποραδικά.

Ο κυνηγός, που κατηγορείτο για λαθροθηρία (από αυτό ξεκίνησε και η πρώτη συμπλοκή με τους αστυνομικούς), έριχνε με πυρομαχικά που μπορούσαν να διαπεράσουν τα αλεξίσφαιρα της αστυνομίας -εξ ου και η ανάπτυξη των τανκς.

Μετά από 12 ώρες πολιορκίας, και αφού από το σπίτι είχαν πια σταματήσει να έρχονται σφαίρες, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας μπήκαν το βράδυ στο σπίτι και πραγματοποίησαν «προσεκτική έφοδο».

Αρχικά βρήκαν το σπίτι άδειο, μέχρι που ανακάλυψαν είσοδο για υπόγεια κρυψώνα. Σπάζοντάς την, ο αέρας που μπήκε αναζωπύρωσε τη φωτιά που όπως φαίνεται είχε ήδη μπει στο υπόγειο. Με την κατάσβεση της φωτιάς, οι αστυνομικοί εντόπισαν μία καμένη σορό ενός άνδρα.

Η σορός θα αναγνωριστεί με εξέταση DNA, τα αποτελέσματα της οποίας θα χρειαστούν μερικές ημέρς, αλλά οι αστυνομικοί θεωρούν σχεδόν βέβαιο πως πρόκειται για τον 55χρονο καθώς δεν υπήρχε ορατή διέξοδος από το πολιορκημένο αγρόκτημα.

Τοπικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ενδιάμεσα ο 55χρονος είχε τηλεφωνήσει σε οικείο του, στον οποίον και φέρεται να είπε ότι προτίθεται να αυτοκτονήσει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024