Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ακόμα και ένα ζευγάρι πάντα μπορεί να προκαλέσει πολιτικό καβγά στο Βέλγιο

Ακόμα και ένα ζευγάρι πάντα μπορεί να προκαλέσει πολιτικό καβγά στο Βέλγιο

Τα γνωστά και εξαιρετικά συμπαθή σε όλους αρκουδάκια πάντα θεωρούνται από τους κινέζους πρεσβευτές ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Εκτός βέβαια και αν αυτοί οι τετράποδοι πρεσβευτές έχουν ως προορισμό το Βέλγιο. Mόλις λοιπόν τα αρκουδάκια βρέθηκαν στη χώρα που θεωρείται η «καρδιά της Ευρώπης», αμέσως ξέσπασε καβγάς: γιατί να φιλοξενηθούν στη Βαλονία και όχι στη Φλάνδρα;

Τα γνωστά και εξαιρετικά συμπαθή σε όλους αρκουδάκια πάντα θεωρούνται από τους κινέζους πρεσβευτές ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Εκτός βέβαια και αν αυτοί οι τετράποδοι πρεσβευτές έχουν ως προορισμό το Βέλγιο.

Mόλις λοιπόν τα αρκουδάκια βρέθηκαν στη χώρα που θεωρείται η «καρδιά της Ευρώπης», αμέσως ξέσπασε καβγάς: γιατί να φιλοξενηθούν στη Βαλονία και όχι στη Φλάνδρα;

Συγκεκριμένα, τα πάντα οδηγήθηκαν σε έναν ζωολογικό κήπο κοντά στην πόλη Μονς, στο γαλλόφωνο τμήμα της χώρας.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή κατοίκων της Φλαμανδικής Περιοχής αλλά και των Αρχών της Αμβέρσας, που επίσης ήθελε να φιλοξενήσει τα ζώα.

Το θέμα έφτασε μέχρι τον πρωθυπουργό Έλιο ντι Ρούπο. Μάλιστα οι φλαμανδοί κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό ότι υπήρξε υποκειμενικός στην επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας, αφού στη Μονς ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης εξήγησε, πάντως, ότι επελέγη ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος, επειδή είχε υποβάλλει επίσημο αίτημα στις Αρχές. Αντίθετα, η Αμβέρσα λησμόνησε να πράξει αναλόγως, κατά συνέπεια έχασε.

Όπως σημειώνουν πολιτικοί παρατηρητές, η υπόθεση δεν θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση, αφού στο Βέλγιο όλα στο τέλος της ημέρας καταλήγουν στη γνωστή διαμάχη μεταξύ των πλούσιων φλαμανδών και των λιγότερο προνομιούχων βαλόνων.

Οι φλαμανδοί κατηγορούν συχνά την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι μεταφέρει υπερβολικά πολλούς πόρους στη Βαλονία εις βάρος βέβαια των πλουσιότερων περιοχών της χώρας.

Μια διαμάχη που θυμίζει αρκετά τη άλλη κόντα βορά-νότου στο θέμα της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινέζοι είναι ιδιαίτερα αυστηροί με τη δωρεά πάντα. Μόλις 16 κήποι σε όλο τον πλανήτη έχουν την τιμή να φιλοξενούν ένα τέτοιο ζώο. Μάλιστα, οι κινέζοι δεν το χαρίζουν, αλλά το «δανείζουν» σε άλλη χώρα.

Συνήθως οι διαπραγματεύσεις για τα συγκεκριμένα ζώα γίνονται μεταξύ πρωθυπουργών και κυβερνήσεων.

Στην περίπτωση του Βελγίου, ο πρωθυπουργός Ντι Ρούπο είχε συνεννοηθεί με τον κινέζο ομόλογό του, ενώ υπήρξε προσωπική εμπλοκή και του βασιλιά του Βελγίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024