Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε αυξημένη επαγρύπνηση θυμούνται οι ΗΠΑ την 11η Σεπτεμβρίου

Σε αυξημένη επαγρύπνηση θυμούνται οι ΗΠΑ την 11η Σεπτεμβρίου

Τη μνήμη των θυμάτων στις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον τιμούν οι ΗΠΑ στην δωδέκατη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, με επίκεντρο τη σεμνή τελετή στο σημείο των Δίδυμων Πύργων. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές ανά την υφήλιο μετά την πικρή εμπειρία της «επετειακής» επίθεσης στο προξενείο της Βεγγάζης πέρυσι.

Τη μνήμη των θυμάτων στις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον τιμούν οι ΗΠΑ στην δωδέκατη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, με επίκεντρο τη σεμνή τελετή στο σημείο των Δίδυμων Πύργων.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές ανά την υφήλιο μετά την πικρή εμπειρία της «επετειακής» επίθεσης στο προξενείο της Βεγγάζης πέρυσι.


Την επίθεση εκείνη, που είχε στοιχίσει τη ζωή στον αμερικανό πρέσβη στη Λιβύη και άλλους τρεις διπλωματικούς αξιωματούχους, η κυβέρνηση Ομπάμα είχε λανθασμένα θεωρήσει αρχικά «έφοδο του όχλου».

Η άστοχη εκείνη εκτίμηση της Ουάσινγκτον είχε βάλει φωτιά στην προεκλογική μάχη για το Λευκό Οίκο μεταξύ Ομπάμα και Ρόμνεϊ.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν ανέφερε συγκεκριμένα τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα οποία προχωρεί. Η σχετική ανακοίνωση περιορίστηκε μόνο στο ότι η επαξέταση των μέτρων ασφαλείας έχει ανατεθεί προσωπικά στην επικεφαλής της προεδρικής ομάδας για την αντιτρομοκρατία, στο φως και της πρόσφατης απειλής που είχε οδηγήσει στο κλείσιμο 19 αμερικανικών αποστολών στο μουσουλμανικό κόσμο.

Tηρείται η παράδοση των σεμνών τελετών

Επίκεντρο των τελετών την Τετάρτη θα είναι φυσικά το σημείο που έστεκαν οι Δίδυμοι Πύργοι στη Νέα Υόρκη. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμμπεργκ και άλλοι πολιτικοί δεν θα εκφωνήσουν ομιλίες ώστε να μην πάρουν πολιτικό χαρακτήρα οι εκδηλώσεις.

Στο σημείο θα διαβαστούν τα ονόματα των σχεδόν 3.000 θυμάτων των επιθέσεων σε Δίδυμους Πύργους και Πεντάγωνο, όπως και τα ονόματα της παλιότερης επίθεσης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 1993.

Η «παράδοση» των τελευταίων χρόνων έχει εγκαθιδρύσει την ανάγνωση των ονομάτων ως την κεντρική τελετή γύρω από την οποία περιστρέφονται οι εκδηλώσεις. Τα πρώτα χρόνια, οπότε και η 11η Σεπτεμβρίου ήταν νωπή και είχε ιδιαίτερο βάρος, είχαν γίνει προτάσεις για θεσμοθέτηση παρέλασης στο κέντρο της πόλης ή «μπλακ-άουτ» ενός λεπτού στην Νέα Υόρκη, οι οποίες και τελικά απορρίφθηκαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024