Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βίαιη διάλυση διαδήλωσης στην Τουρκία για το θάνατο του Αχμέτ Ατακάν

Βίαιη διάλυση διαδήλωσης στην Τουρκία για το θάνατο του Αχμέτ Ατακάν

Η τουρκική αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές οι οποίοι έκαναν πορεία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους μετά το θάνατο του 22χρονου διαδηλωτή Αχμέτ Ατακάν στην Αντιόχεια της Τουρκίας. Συγκρούσεις σημειώθηκαν και σε Αγκυρα, Σμύρνη, Μερσίνα, Εσκί Σεχίρ και Ζόνγκουλντάγκ.

Η τουρκική αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές οι οποίοι έκαναν πορεία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους μετά το θάνατο του 22χρονου διαδηλωτή Αχμέτ Ατακάν στην Αντιόχεια της Τουρκίας.

Δεκάδες άνδρες μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της τουρκικής αστυνομίας, με την υποστήριξη αντλιών νερού, προήλασαν στον πεζόδρομο του Πέρα (Ιστικλάλ), εκτοξεύοντας δακρυγόνα στα κάθετα στενά, ενώ οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να διαφύγουν αφού η αστυνομία απέκλεισε την είσοδο στην πλατεία Ταξίμ.

Καθώς άρχιζε η επέμβαση της αστυνομίας ο πεζόδρομος, ένας από τους πιο εμπορικούς της Κωνσταντινούπολης, φωτίστηκε από τις λάμψεις πυροτεχνημάτων τα οποία εκτόξευσαν ορισμένοι μασκοφόροι διαδηλωτές εναντίον των δυνάμεων της αστυνομίας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες ο Αχμέτ Ατακάν πέθανε στην Αντιόχεια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της αστυνομικής καταστολής.

Ο θάνατός του πυροδότησε νέες εκκλήσεις σε μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία.

Μετά το θάνατο του 22χρονου διαδηλωτή, συγκρούσεις ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη,την Αγκυρα, τη Σμύρνη, τη Μερσίνα, το Εσκί Σεχίρ και το Ζόνγκουλντάγκ.

Οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις έχουν αποκλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα σε σύγκριση με το καλοκαίρι, αλλά σποραδικά επαναλαμβάνονται στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και αλλού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024