Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νίκη στον υποψήφιο του Πούτιν για το δήμο Μόσχας, αμφισβητεί η αντιπολίτευση

Νίκη στον υποψήφιο του Πούτιν για το δήμο Μόσχας, αμφισβητεί η αντιπολίτευση

Με σχεδόν το σύνολο των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί, ο «εκλεκτός» του Κρεμλίνου για τη δημαρχία της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, κερδίζει την κάλπη της Κυριακής με 51,3% και παραμένει δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας. Δεύτερος με ένα ισχυρό 27,3% ήρθε ο Αλεξέι Ναβάλνι, το στρατόπεδο του οποίου αμφισβητεί το αποτέλεσμα και μιλά για «σκόπιμη φαλκίδευσή» του.

Με σχεδόν το σύνολο των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί, ο «εκλεκτός» του Κρεμλίνου για τη δημαρχία της Μόσχας,Σεργκέι Σομπιάνιν, κερδίζει την κάλπη της Κυριακής με 51,3% και παραμένει δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας.

Δεύτερος με ένα ισχυρό 27,3% ήρθε ο Αλεξέι Ναβάλνι, το στρατόπεδο του οποίου αμφισβητεί το αποτέλεσμα και μιλά για «σκόπιμη φαλκίδευσή» του.

To πρωί της Δευτέρας, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών με ενσωματωμένο το 99% των τμημάτων. Σε αυτά, ο Σομπιάνιν αποσπά το 51,3% των ψήφων, και κερδίζει το δήμο χωρίς δεύτερο γύρο, ο Ναβάλνι το 27,3% ενώ το υπόλοιπο των ψήφων μοιράζεται στους άλλους τέσσερις υποψηφίους.

Ο Ναβάλνι είχε πρόσφατα καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της υπεξαίρεσης, αλλά ο ίδιος όπως και αρκετοί στο εξωτερικό -ανάμεσά τους και τα επίσημη χείλη της ΕΕ, η ύπατη εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής Κάθριν Άστον- είχαν συνδέσει την καταδίκη του με την δραστηριότητά του στο πρόσφατο κύμα διαδηλώσεων εναντίον του Πούτιν.

Η υποψηφιότητά του είχε «παγώσει» την ποινή και είχε συσπειρώσει όσους κατέβηκαν στον δρόμο εναντίον του Κρεμλίνου. Το ποσοστό που απέσπασε ο Ναβάλνι πάντως παραμένει εντυπωσιακά μεγάλο για τον 37χρονο «πρωτοεμφανιζόμενο» στην πολιτική υποψήφιο, και είναι το διπλάσιο από αυτό που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις.

Ο ίδιος αμφισβήτησε το αποτέλεσμα της κάλπης, λέγοντας πως η καταμέτρηση σημαδεύτηκε από «αρκετές σοβαρές παρατυπίες». «Θεωρούμε πως το επίσημο αποτέλεσμα είναι σκόπιμα φαλκιδευμένο» ανέφερε σε δήλωσή του τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024