Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με απάντηση από τους συμμάχους του προειδοποιεί ο Ασαντ

Με απάντηση από τους συμμάχους του προειδοποιεί ο Ασαντ

Αρνείται τη χρήση χημικών όπλων κατά του λαού του ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS την Κυριακή και σημειώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο. Την ίδια ώρα, προειδοποιεί ότι θα υπάρξει απάντηση από τους συμμάχους του στο ενδεχόμενο επίθεσης κατά της Συρίας. «Οι αποδείξεις μιλούν από μόνες τους», ήταν η απάντηση του Τζον Κέρι για τα χημικά όπλα.

Αρνείται τη χρήση χημικών όπλων κατά του λαού του ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS και σημειώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο. Την ίδια ώρα, προειδοποιεί ότι θα υπάρξει απάντηση από τους συμμάχους του στο ενδεχόμενο επίθεσης κατά της Συρίας.

«Οι αποδείξεις μιλούν από μόνες τους» ήταν η απάντηση του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κέρι, όταν ρωτήθηκε για την άρνηση του Ασαντ ότι έχει κάνει χρήση χημικών όπλων.

Σύμφωνα με το κανάλι, η συνέντευξη με τον Ασαντ πραγματοποιήθηκε στη Δαμασκό και στο σύνολό της θα προβληθεί τη Δευτέρα. Πάντως, την Κυριακή, δεν μεταδόθηκε ηχητικό ή βιντεοσκοπημένο απόσπασμά της από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από το CBS, ο Ασαντ δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε ότι η Συρία κατέχει χημικά όπλα. Τόνισε, όμως, ότι εάν οι ΗΠΑ έχουν αποδείξεις για την εμπλοκή του στη χρήση χημικών θα πρέπει να τις παρουσιάσουν.

Ακόμη, ο Ασαντ δήλωσε ότι η Συρία είναι πανέτοιμη για το ενδεχόμενο επίθεσης από τις ΗΠΑ και εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί θα υπάρξει ανταπόδοση από εκείνους που είναι σύμμαχοι της Συρίας.

Σε ερώτηση εάν ανησυχεί ότι ενδεχόμενη επίθεση θα αποτελέσει πλήγμα για το στρατό της Συρίας και ενδεχομένως να οδηγήσει σε ανατροπή των ισορροπιών με τους αντάρτες, ο Σύρος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι αυτό είναι κάτι που τον προβληματίζει πολύ.

Σύμφωνα με το CBS, ο Ασαντ είχε και ένα μήνυμα να στείλει στον αμερικανικό λαό, ότι δεν πρέπει να εμπλακούν σε μια ακόμη σύρραξη στην Μέση Ανατολή.

Την ίδια ώρα, ο νέος υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, από το Ιράκ, όπου βρίσκεται, επέκρινε το ενδεχόμενο στρατιωτικού πλήγματος στη Συτρία υπό τις ΗΠΑ, αλλά χωρίς την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών, σημειώνοντας ότι η άσκηση βίας είναι παράνομη.

«Δεν γνωρίζω γιατί εκείνοι που λένε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι δεν καταλαβαίνουν ότι οι πολιτισμένες χώρες 65 χρόνια πριν απέρριψαν στη χάρτα του ΟΗΕ την προσφυγή στη βία, ως παράνομη πρακτική» σημείωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024