Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εξ απορρήτων του Κάμερον αναλαμβάνει την επαναδιαπραγμάτευση με την ΕΕ

Εξ απορρήτων του Κάμερον αναλαμβάνει την επαναδιαπραγμάτευση με την ΕΕ

Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ντέιβιντ Κάμερον αναλαμβάνει νέος πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της προσπάθειας επαναδιαπραγμάτευσης της διμερούς σχέσης πριν το ενδεχόμενο δημοψήφισμα για την παραμονή ή έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Ο Άιβαν Ρότζερς αναλαμβάνει μία από τις σκληρές διπλωματικές αποστολές σε μία πιθανόν ιστορική στιγμή στις σχέσεις του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες.

Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ντέιβιντ Κάμερον αναλαμβάνει νέος πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των προσπαθειών μετασχηματισμού της διμερούς σχέσης πριν το ενδεχόμενο δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ.

Ο Άιβαν Ρότζερς, πρώην στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που διατελούσε έως σήμερα σύμβουλος του Κάμερον για θέματα ΕΕ και διεθνούς πολιτικής, αναλαμβάνει μία από τις πιο σκληρές διπλωματικές αποστολές σε μια πιθανόν ιστορική στιγμή όσον αφορά τη συχνά δύσκολη σχέση του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες.

Εάν επανεκλεγεί το 2015 ο Κάμερον έχει υποσχεθεί ότι θα δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να τοποθετηθούν ψηφίζοντας σε δημοψήφισμα πριν από το τέλος του 2017 εάν θέλουν η Βρετανία να παραμείνει ή όχι, στην ΕΕ.

Το δημοψήφισμα αυτό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η έκτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως να αποχωρήσει από την ΕΕ, τον μεγαλύτερο εμπορικό της εταίρο, στην οποία είχε ενταχθεί το 1973.

Ανώτερη πηγή της βρετανικής διπλωματίας σχολίασε ότι ο Ρότζερς «βρίσκεται πολύ κοντά στον τρόπο σκέψης του Κάμερον» και προσέθεσε ότι ο ρόλος που αναλαμβάνει «θα είναι ιδιαίτερα πολιτικός για τα επόμενα τρία ως τέσσερα χρόνια».

Ευρωσκεπτικιστές πάντως επικρίνουν ήδη το διορισμό του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024