Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κίνδυνος παγκόσμιας ανάφλεξης από επέμβαση στη Συρία, προειδοποιεί η Ιταλία

Κίνδυνος παγκόσμιας ανάφλεξης από επέμβαση στη Συρία, προειδοποιεί η Ιταλία

Η Συρία «προφανώς και θα αντιδράσει» σε μία πιθανή στοχευμένη επίθεση εναντίον της και «θα υπάρξει κίνδυνος για παγκόσμια ανάφλεξη», προειδοποίησε την Παρασκευή η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο, επαναλαμβάνοντας την άρνηση της ιταλικής κυβέρνησης να συνδράμει σε στρατιωτική δράση κατά του καθεστώτος Άσαντ χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Συρία «προφανώς και θα αντιδράσει» σε μία πιθανή στοχευμένη επίθεση εναντίον της και «θα υπάρξει κίνδυνος για παγκόσμια ανάφλεξη από τη σύρραξη αυτή», προειδοποίησε την Παρασκευή η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο, επαναλαμβάνοντας την άρνηση της ιταλικής κυβέρνησης να συνδράμει μία τέτοια επιχείρηση χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Από μία δραματική και τρομερή σύρραξη κινδυνεύουμε να φθάσουμε σε μία ανάφλεξη, ακόμη και σε μία παγκόσμια ανάφλεξη» τόνισε η Μπονίνο σε σχόλιό της στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyTg24, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις σχεδιαζόμενη επέμβαση κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Κατά την ίδια, μία στρατιωτική επέμβαση ενέχει πάντοτε τον κίνδυνο να παραταθεί επ’ αόριστον: «Αρχίζουμε πάντοτε έτσι, με στοχευμένες επιθέσεις, χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ. Φυσικά και θα αντιδράσει η Συρία».

«Ακόμη κι εάν είναι πιο μακρά, πιο σκληρή και πολλές φορές μοιάζει άκαρπη, η εφαρμογή των διπλωματικών πιέσεων και η πολιτική πίεση αποτελούν τη μόνη λύση που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε» προσέθεσε η Μπονίνο.

Η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών, η οποία είχε επισκεφθεί την Πέμπτη το Παρίσι, ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το γαλλικό «ναι» και το «όχι» του βρετανικού Κοινοβουλίου σε μια στρατιωτική επέμβαση: «Κάθε χώρα έχει τις διαδικασίες της και αυτές οι αποφάσεις θα πρέπει να γίνονται σεβαστές. Όμως το δίδαγμα που πρέπει να βγάλουμε είναι ότι μία εκ των προτέρων διαβούλευση μεταξύ των μελών της ΕΕ θα ήταν χρήσιμη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, η επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας -αναφερόμενη στην απόφαση της Γαλλίας να συστρατευτεί ανεπιφύλακτα με τους Αμερικανούς σε μία περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία- φέρεται να δήλωσε για τη χθεσινή συνάντησή της με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον ομόλογό της Λοράν Φαμπιούς ότι «με τους Γάλλους συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024