Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θα αμυνθούμε με κάθε πιθανό μέσο σε επέμβαση, προειδοποιεί η Συρία

Θα αμυνθούμε με κάθε πιθανό μέσο σε επέμβαση, προειδοποιεί η Συρία

Η Συρία προειδοποιεί ότι σε περίπτωση αμερικανικής επέμβασης στη Συρία, θα αμυνθεί «με κάθε πιθανό μέσο». Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ουαλίντ Μουαλέμ αρνήθηκε τη χρήση χημικών όπλων από τις κυβερνητικές δυνάμεις, και προειδοποίησε ότι πιθανή στρατιωτική δράση θα εξυπηρετήσει τους σκοπούς των ομάδων ανταρτών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Αναβλήθηκε, εν τω μεταξύ, για την Τετάρτη η δεύτερη επίσκεψη της αποστολής του ΟΗΕ στο σημείο των επιθέσεων.

Η Συρία προειδοποίησε την Τρίτη ότι σε περίπτωση αμερικανικής επέμβασης στη Συρία, η Δαμασκός θα αμυνθεί «με κάθε πιθανό μέσο».

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας αρνήθηκε «εντελώς και απολύτως» ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών όπλων.

Ο Ουαλίντ Μουάλεμ τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, παρά τις προειδοποιήσεις της Δύσης για στρατιωτικό πλήγμα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Σύρο υπουργό, ένα πιθανό χτύπημα θα εξυπηρετήσει τους σκοπούς των ομάδων ανταρτών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

«Οι στρατιωτικές προσπάθειες (της κυβέρνησης) γύρω από τη Δαμασκό δεν θα σταματήσουν. Εάν ο σκοπός είναι να περιοριστούν οι επιτυχίες των ενόπλων δυνάμεων, τότε δεν θα πετύχει» είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Σύρος υπουργός.

«Μια πολεμική προσπάθεια που θα διεξήγαγαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Ισραήλ και δευτερευόντως του Μετώπου αλ Νόσρα», της ένοπλης οργάνωσης η οποία δηλώνει πίστη στην αλ Κάιντα και μάχεται εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία, ανέφερε ο Σύρος ΥΠΕΞ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι εάν ο στόχος των επιθέσεων είναι να επιτευχθεί μια ισορροπία δυνάμεων, τότε αυτός είναι «παραληρηματικός» και «καθόλου πιθανός».

Παράλληλα, ο Ουαλίντ Μουάλεμ ανακοίνωσε ότι αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δεύτερη επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ στις περιοχές όπου έχουν καταγγελθεί επιθέσεις με χημικά όπλα, εξαιτίας διαφωνιών ανάμεσα στους αντάρτες για τις ρυθμίσεις ασφαλείας.

Ο Σύρος υπουργός απέρριψε τις κατηγορίες του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι η κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ εμποδίζει το έργο της ομάδας των εμπειρογνωμόνων.

Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι αναβλήθηκε -για λόγους ασφαλείας- η δεύτερη επίσκεψη της αποστολής του ΟΗΕ.

«Μετά τη χθεσινή επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ, μία συνολική εκτίμηση προσδιόρισε ότι η επίσκεψη θα έπρεπε να αναβληθεί κατά μία ημέρα, προκειμένου να βελτιωθεί η προετοιμασία και (να εξασφαλιστεί) η ασφάλεια της ομάδας. Εάν αναλογιστεί κανείς την περίπλοκη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, η επιβεβαίωση της πρόσβασης δεν έχει ληφθεί, αλλά αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΟΗΕ.

Η αυτοκινητοπομπή των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ δέχθηκε πυρά σκοπευτών τη Δευτέρα, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να φτάσει στη Μουανταμίγια αλ Σαμ και να συλλέξει δείγματα. Την Τρίτη η αποστολή σχεδίαζε να μεταβεί στην ανατολική Γούτα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024