Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθεροι 26 Παλαιστίνιοι πριν την επανέναρξη των συνομιλιών

Ελεύθεροι 26 Παλαιστίνιοι πριν την επανέναρξη των συνομιλιών

Με την απελευθέρωση των πρώτων 26 παλαιστίνιων κρατουμένων -αλλά και τη δυσφορία για τη συνέχιση του εποικισμού- επιστρέφουν την Τεταρτη στο τραπέζι του διαλόγου Ισραήλ και Παλαιστίνιοι. H νυχτερινή απελευθέρωση έγινε ώστε να αποφευχθούν απρόοπτα, καθώς η απελευθέρωση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στου Ισραηλινούς, ενώ τα λεωφορεία που μετέφεραν τους πρώην κρατουμένους έγιναν δεκτα με πανηγυρισμούς στις παλαιστινιακές περιοχές.

Με την απελευθέρωση των πρώτων 26 παλαιστίνιων κρατουμένων -αλλά και τη δυσφορία για τη συνέχιση του εποικισμού- επιστρέφουν την Τεταρτη στο τραπέζι του διαλόγου Ισραήλ και Παλαιστίνιοι.

H νυχτερινή απελευθέρωση έγινε ώστε να αποφευχθούν απρόοπτα, καθώς η απελευθέρωση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στου Ισραηλινούς, ενώ τα λεωφορεία που μετέφεραν τους πρώην κρατουμένους έγιναν δεκτα με πανηγυρισμούς στις παλαιστινιακές περιοχές.

Οι 26 είναι η πρώτη ομάδα από τους συνολικά 104 Παλαιστινίους που έχει αποφασίσει να απελευθερώσει το Ισραήλ ως κίνηση «καλής θέλησης» για την επανέναρξη του διαλόγου.

Πρόκειται για κρατουμένους που βρίσκονται στη φυλακή τουλάχιστον τα τελευταία 19 χρόνια και έχουν καταδικαστεί για επιθέσεις σε βάρος των δυνάμεων ασφαλείας αλλά και αμάχων -εξ ου και οι ισχυρές αντιδράσεις στους Ισραηλινούς.

Ακόμη και η Χαμάς έχει χαιρετίσει την απελευθέρωση των κρατουμένων, λέγοντας πάντως πως «κανείς αγωνιστής δεν θα δεχόταν την ελευθερία του με αντάλλαγμα εκχώρηση γης» -αναφορά στο πρόγραμμα εποικισμού.

Στη Γάζα, το πλήθος υποδέχτηκε με πυροτεχνήματα τα λεωφορεία που μετέφεραν τους απελευθερωθέντες ενώ εορταστικό ήταν το κλίμα και στη Ραμάλλα. Μερικοί από αυτούς συναντήθηκαν με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και πήγαν αργότερα στον τάφο του Γιασέρ Αραφάτ.

Σε σύντομη ομιλία του για τους απελευθερωθέντες, ο Αμπάς τόνισε ότι «δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να απελευθερωθούν όλοι» οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024